Fiscale deadlines 2023 voor eenmanszaken

Fiscale deadlines 2023
Inhoudstabel

Doe je als eenmanszaak zelf je boekhouding? Hieronder vind je een handig overzicht van alle fiscale deadlines voor 2023. Om zeker te zijn dat je niets vergeet, kan je deze data meteen toevoegen aan je iPhone of Google Agenda.Dexxter-gebruikers zijn helemaal zeker dat ze niets vergeten. We sturen voor elke deadline tijdig mails zodat alles 100% in orde is. Het indienen van btw-aangiftes, klanten en IC-listings is via Dexxter zeer eenvoudig en kost amper tijd, moeite of kennis. Succes!

01-01-2023 – Start fiscaal jaar

In een eenmanszaak begint je fiscaal jaar altijd op 1 januari. Wil je meer weten over het verschil tussen een kalenderjaar en een fiscaal jaar? Kijk zeker even op onze blog

01-01-2023 – Btw-aangifte kwartaal 4 komt eraan

Ten laatste 20 januari moet je je btw-aangifte van kwartaal 4 ingediend hebben en moet het eventueel te storten btw-saldo betaald zijn. Dexxter helpt je daar uiteraard graag bij, via de module ‘Btw-aangifte

20-01-2023 – Deadline btw-aangifte kwartaal 4 (verplicht)

Dit is de uiterste datum om je btw-aangifte van kwartaal 4 in te dienen en het eventueel te storten btw-saldo te betalen (tenzij het een feest- of weekenddag is, dan heb je tijd tot de werkdag nadien).

01-03-2023 – Je klantenlisting voorbereiden

Voor 31 maart moet je je klantenlisting hebben ingediend. Dexxter houdt deze listing voor jou correct bij. Jij moet deze enkel nog genereren en indienen via de module ‘Klantenlisting

30-03-2023 – Deadline klantenlisting (verplicht)

Dit is de uiterste datum om je klantenlisting in te dienen (tenzij het een feest- of weekenddag is, dan heb je tijd tot de werkdag nadien).

11-04-2023 – Deadline voorafbetaling kwartaal 1

Dit is de uiterste datum waarop een voorafbetaling van belastingen voor kwartaal 1 moet toekomen op rekening van de administratie. Wacht dus zeker niet tot deze dag zelf om de overschrijving te doen. Er kunnen immers altijd een paar werkdagen verlopen tussen het moment waarop je overschrijft en de ontvangst van de betaling bij de belastingadministratie. Meer weten over voorafbetalingen? Bekijk dan zeker de module ‘Personenbelasting‘. Daar lees je meer over voorschotten en kan je je uitgevoerde voorschotten bijhouden.

20-04-2023 – Deadline btw-aangifte kwartaal 1 (verplicht)

Dit is de uiterste datum om je btw-aangifte kwartaal 1 in te dienen en het eventueel te storten btw-saldo effectief te betalen (tenzij het een feest- of weekenddag is, dan heb je tijd tot de werkdag nadien).

20-04-2023 – Je personenbelasting voorbereiden

Dien je je personenbelasting via Tax-on-web in? Dan ligt de deadline van indiening altijd midden juli.

30-06-2023 – Halfweg het boekjaar

Het boekjaar is halfweg, tijd om even stil te staan bij je beroepsmatige kosten. Alle beroepsmatige kosten in je boekhouding krijgen, is als zelfstandige minstens even belangrijk als het factureren van je prestaties.

01-07-2023 – Btw-aangifte kwartaal 2 komt eraan

Tegen ten laatste 20 juli moet je je btw-aangifte kwartaal 2 ingediend hebben en moet het eventueel te storten btw-saldo betaald zijn. Dexxter helpt je daar uiteraard graag bij, via de module ‘Btw-aangifte

10-07-2023 – Deadline voorafbetaling kwartaal 2

Dit is de uiterste datum waarop een voorafbetaling van belastingen voor kwartaal 2 moet toekomen op rekening van de administratie. Wacht dus zeker niet tot deze dag zelf om de overschrijving te doen. Er kunnen immers altijd een paar werkdagen verlopen tussen het moment waarop je overschrijft en de ontvangst van de betaling bij de belastingadministratie. Meer weten over voorafbetalingen? Bekijk dan zeker de module ‘Personenbelasting‘. Daar lees je meer over voorschotten en kan je je uitgevoerde voorschotten bijhouden.

15-07-2023 – Deadline personenbelasting (verplicht)

Indien je je personenbelasting via Tax-on-web indient, is dit de uiterste datum voor indiening.

20-07-2023 – Deadline btw-aangifte kwartaal 2 (verplicht)

Dit is de uiterste datum om je btw-aangifte van kwartaal 2 in te dienen en het eventueel te storten btw-saldo effectief te betalen (tenzij het een feest- of weekenddag is, dan heb je tijd tot de werkdag nadien).

01-10-2023 – Btw-aangifte kwartaal 3 komt eraan

Ten laatste 20 oktober moet je je btw-aangifte ingediend hebben en moet het eventueel te storten btw-saldo betaald zijn. Dexxter helpt je daar uiteraard graag bij, via de module ‘Btw-aangifte‘.

10-10-2023 – Deadline voorafbetaling kwartaal 3

Dit is de uiterste datum waarop een voorafbetaling van belastingen voor kwartaal 3 moet toekomen op rekening van de administratie. Wacht dus zeker niet tot deze dag zelf om de overschrijving te doen. Er kunnen immers altijd een paar werkdagen verlopen tussen het moment waarop je overschrijft en de ontvangst van de betaling bij de belastingadministratie. Meer weten over voorafbetalingen? Bekijk dan zeker de module ‘Personenbelasting‘. Daar lees je meer over voorschotten en kan je je uitgevoerde voorschotten bijhouden.

20-10-2023 – Deadline btw-aangifte kwartaal 3 (verplicht)

Dit is de uiterste datum om je btw-aangifte van kwartaal 3 in te dienen en het eventueel te storten btw-saldo effectief te betalen (tenzij het een feest- of weekenddag is, dan heb je tijd tot de werkdag nadien).

20-10-2023 – Het jaar loopt ten einde

Je boekjaar nadert stilaan zijn einde. Je omzet en kosten tellen mee tot en met 31 december.

20-10-2023 – Deadline voorafbetaling kwartaal 4

Dit is de uiterste datum waarop een voorafbetaling van belastingen voor kwartaal 4 moet toekomen op rekening van de administratie. Wacht dus zeker niet tot deze dag zelf om de overschrijving te doen. Er kunnen immers altijd een paar werkdagen verlopen tussen het moment waarop je overschrijft en de ontvangst van de betaling bij de belastingadministratie. Meer weten over voorafbetalingen? Bekijk dan zeker de module ‘Personenbelasting‘. Daar lees je meer over voorschotten en kan je je uitgevoerde voorschotten bijhouden.

20-12-2023 – Je voorraad bijhouden (verplicht)

Koop je handelsgoederen aan? Dan heb je mogelijk nog een voorraad van die goederen of producten liggen op 31 december. De waarde van die voorraad op datum van 31 december moet je uitdrukken in je boekhouding. Meer over het concept voorraad lees je onder de module ‘Personenbelasting’, subcategorie ‘Voorraad‘. Via het handig overzicht dat je daar vindt, houd je ook makkelijk je voorraad op 31 december bij.

Artikel delen

Artikel delen

Begrijpbaar en betaalbaar zélf boekhouden

Zelf boekhouden hoeft niet moeilijk te zijn. Op voorwaarde dat je alle tools aangereikt krijgt. Met Dexxter krijg je alles in 1 platform.

Hét boekhoudplatform voor Belgische eenmanszaken

Alles wat je nodig hebt om als eenmanszaak je boekhouding zelf te doen binnen handbereik. Geen boekhouder nodig dus, maar het kan ook met boekhouder.

Pijl 1 - geel