Contact

Nog meer vragen hoe Dexxter werkt? Ben je een accountant die ook graag de mogelijkheden van Dexxter bekijkt? Let’s get in touch!

Nieuwe klanten

Heb je nog vragen over Dexxter alvorens over te gaan naar je aankoop?

Ben je al klant?

Vind je niet wat je zoekt? Neem een kijkje in onze vraag en antwoord database.

Veelgestelde vragen

Dexxter is dé rechterhand voor zelfstandigen in bijberoep en student-zelfstandigen.
We spelen handig in op de specifieke noden van deze types zelfstandigen, zowel voor btw-plichtige als btw-vrijgestelde ondernemers.

Ook zelfstandigen met een eenmanszaak in hoofdberoep kunnen hun boekhouding handig en correct bijhouden in Dexxter. In dit geval kan het wel aangewezen zijn om geregeld beroep te doen op een accountant voor zaken als bijvoorbeeld pensioenopbouw en verzekeringen.

Je accountant kan trouwens een gratis kijk-account aanmaken op Dexxter om jouw boekhouding op te volgen.

Voor zelfstandigen met een vennootschap geldt net hetzelfde, maar hier kunnen we alleen maar sterk aanraden om een accountant in te schakelen!

Zeker! Meer zelfs, we hebben het account van je accountant helemaal gratis gemaakt. Via een eenvoudige klik op de knop kan je je accountant uitnodigen om een kijkje te nemen in je dossier.

We geloven bij Dexxter dat je je administratie 100% in eigen handen kan nemen. Maar dat neemt niet weg dat je soms even beroep wil doen op een professionele, externe kijk van je accountant. Vandaar dat we hebben voorzien in een 100% gratis account voor je accountant. 

Veel zelfstandigen opteren bijvoorbeeld om hun boekhouding in eigen handen te nemen en één keer per jaar een adviesgesprek aan te gaan met hun accountant. Met Dexxter ben je hierop maximaal voorbereid en dat zal ook je accountant appreciëren.

Zeker en vast! Je administratie 100% in eigen handen, van start tot finish. Inclusief btw-aangifte, IC-listing, klantenlisting, personenbelasting, sociale bijdragen, blogposts en veel tips & tricks!

Als je alles volgens de regels doet, hoef je ook geen fiscale controles te vrezen. Een fiscaal controleur kan bovendien al jouw documenten terugvinden in Dexxter en zo zijn controle aanvatten. Via een csv-bestand kan je daarnaast in één klik al je boekingen downloaden en al je facturen in pdf-formaat raadplegen.

In België moeten fiscale documenten tot 7 jaar worden bijgehouden. Je kan deze zelf downloaden en opslaan, maar ook Dexxter houdt alles 7 jaar voor je bij. Ben je bang om fouten te maken wanneer je je boekhouding zelf doet? Geen paniek, vergissen is menselijk en dat weet ook de fiscus! Bovendien is er ook de Dexxter-community waar je terecht kan met je vragen.

Ja dat kan! Via het instellingenscherm kan je zowel in csv- als in pdf-formaat al je documenten downloaden.

Student-ondernemer → eenmanszaak in bij- of hoofdberoep

Als je na je studies blijft ondernemen, kan je gewoon blijven verder werken met Dexxter. 

Eenmanszaak in bij- of hoofdberoep → vennootschap

Ondernemers met een vennootschap kunnen we sterk aanraden om een accountant in te schakelen, gezien hier ook het aspect vennootschapsbelastingen speelt. Om offertes en facturen te maken, kan je wel perfect beroep doen op Dexxter. 

Ik stop als ondernemer

Je kan al je boekhoudbestanden via een csv downloaden uit Dexxter, zo heb je alles bij de hand moest je ooit nog fiscale controle krijgen. Wil je na een tijdje weer opstarten? Je hoeft enkel je account te heractiveren.

Met vragen over de werking van Dexxter kan je terecht bij onze support. 

Voor eerder boekhoudkundige vragen kan je beroep doen op de Dexxter-community of op een accountant.

Ja! Als je met Dexxter start bij het begin van een nieuw boekjaar, hoef je niets te doen.
Indien je in het midden van een boekjaar start met Dexxter of overstapt van een ander platform, kan je je boekhoudkundige documenten eenvoudig toevoegen via ‘historische data’. Zo heb je altijd het hele boekjaar in Dexxter, handig om bijvoorbeeld je klantenlisting of personenbelasting in te dienen.

Dan val je terug op een kijk-versie van Dexxter. In deze kijk-versie heb je bijvoorbeeld nog de mogelijkheid om je gegevens te downloaden, maar evengoed kan je jouw account en gegevens moeiteloos verwijderen. We hopen uiteraard dat je Dexxter wil blijven gebruiken. Na toevoeging van je betalingsgegevens ben je definitief vertrokken!