Het beste plan voor jouw eenmanszaak

Dexxter, het meest complete boekhoudpakket op maat van student-ondernemers en bijberoepers. 

Jaarlijks

Bijberoeper / Eenmanszaak

15

per maand (excl. btw)

student-ondernemer

15

per maand (excl. btw)

Veelgestelde vragen

Dexxter is dé rechterhand voor zelfstandigen in bijberoep en student-zelfstandigen en biedt antwoord aan de specifieke noden van deze types zelfstandigen, zowel voor btw-plichtige als btw-vrijgestelde ondernemers.

Ook zelfstandigen met een eenmanszaak in hoofdberoep kunnen hun boekhouding handig en correct bijhouden in Dexxter. In dit geval kan het wel aangewezen zijn om geregeld beroep te doen op een accountant voor zaken als bijvoorbeeld pensioenopbouw en verzekeringen.

Je boekhouder kan trouwens een gratis kijkaccount krijgen van Dexxter om jouw boekhouding op te volgen.

Ja! Als je met Dexxter start bij het begin van een nieuw boekjaar, hoef je niets te doen.
Indien je in het midden van een boekjaar start met Dexxter of overstapt van een ander platform, kan je je boekhoudkundige documenten eenvoudig toevoegen via ‘historische data’. Zo heb je altijd het hele boekjaar in Dexxter, handig om bijvoorbeeld je klantenlisting of personenbelasting in te dienen.

Zeker! Meer zelfs, we hebben het account van je accountant helemaal gratis gemaakt. Via een eenvoudige klik op de knop kan je je accountant uitnodigen om een kijkje te nemen in je dossier.

Nee, omdat we er bij Dexxter in geloven dat je je administratie 100% in eigen handen kan nemen. Maar dat neemt niet weg dat je soms even beroep wil doen op een professionele, externe kijk van een accountant, vandaar dat we hebben voorzien in een 100% gratis account voor accountants. 

Veel zelfstandigen opteren om één keer per jaar een adviesgesprek aan te gaan met hun accountant. Met Dexxter ben je hierop maximaal voorbereid en dat zal ook je accountant appreciëren.

Zeker en vast! Je administratie 100% in eigen handen, van start tot finish, dat is ons doel! Inclusief btw-aangifte, IC-listing, klantenlisting, personenbelasting, sociale bijdragen, blogposts en veel tips & tricks!

Als je alles volgens de regels doet, hoef je ook geen fiscale controles te vrezen. Een fiscaal controleur kan bovendien al jouw documenten terugvinden in Dexxter en zo zijn controle aanvatten. Via een csv-bestand kan je daarnaast in één klik al je boekingen downloaden en je facturen in pdf-formaat raadplegen.

Zo’n fiscale controle wordt altijd op voorhand aangekondigd, dus je kan steeds beroep doen op een accountant om je op dat moment bij te staan.

In België moeten fiscale documenten tot 7 jaar worden bijgehouden. Je kan deze zelf downloaden en opslaan, maar ook Dexxter houdt alles 7 jaar voor je bij. Ben je bang om fouten te maken wanneer je je boekhouding zelf doet? Geen paniek, vergissen is menselijk en dat weet ook de fiscus! Bovendien is er ook de Dexxter-community waar je terecht kan met je vragen.

Ja dat kan! Via het instellingenscherm kan je zowel in csv- als in pdf-formaat al je documenten downloaden.

Student-ondernemer → eenmanszaak in bij- of hoofdberoep

Als je na je studies blijft ondernemen, kan je gewoon blijven verder werken met Dexxter. 

Eenmanszaak in bij- of hoofdberoep → vennootschap

Ondernemers met een vennootschap kunnen we alleen maar aanraden om beroep te doen op een accountant, aangezien hier het aspect vennootschapsbelastingen speelt. Om offertes en facturen te maken kunnen zij perfect beroep doen op Dexxter. 

Ik stop als ondernemer

Je kan al je boekhoudbestanden via een csv-bestand downloaden uit Dexxter. Zo heb je alles bij de hand wanneer je ooit een fiscale controle krijgt. Wil je na een tijdje weer opstarten? Dan kan dat zeker en vast! Je hoeft enkel je account te heractiveren.

Met vragen over de werking van Dexxter kan je terecht bij onze support. 

Voor eerder boekhoudkundige vragen kan je beroep doen op de Dexxter-community of op een accountant.

Dan val je terug op een kijk-versie van Dexxter. In deze kijk-versie heb je bijvoorbeeld nog de mogelijkheid om je gegevens te downloaden, maar evengoed kan je jouw account en gegevens moeiteloos verwijderen. We hopen uiteraard dat je Dexxter wil blijven gebruiken. Na toevoeging van je betalingsgegevens ben je definitief vertrokken!

Neem de leiding over je boekhouding

Kies voor de beste oplossing, met of zonder accountant.