Dexxter nu ook boekhoudprogramma voor hoofdberoepers

boekhoudprogramma
Inhoudstabel

Dexxter profileerde zich sinds een goed jaar als het boekhoudprogramma voor student-ondernemers en bijberoepers met een eenmanszaak. 
Sinds vorige week zijn daar ook de hoofdberoepers met een eenmanszaak bij. 

Enkel eenmanszaken, geen vennootschappen

“Aangezien de boekhouding voor bijberoepers met een eenmanszaak niet zoveel verschilt van hoofdberoepers met een eenmanszaak, was dit een logische volgende stap,” zegt Giel Thomas, één van de drie oprichters en zelf ex-boekhouder. 

“Er zijn enkele nuances als het gaat over specifieke codes in de personenbelasting en de berekening van de sociale bijdragen, maar dat zijn relatief kleine dingen, die konden we overzichtelijk opnemen in onze boekhoudprogramma”.

Daarenboven zijn er ook veel bijberoepers actief in Dexxter die de stap maken richting zelfstandige in hoofdberoeper met een eenmanszaak. Die mensen zijn vertrouwd met hun Dexxter-omgeving en wouden ons maar al te graag blijven gebruiken. Vandaar dat we ook deze doelgroep hebben toegevoegd.

“Verder dan eenmanszaken zullen we niet gaan, bij vennootschappen vinden we vakkundig advies cruciaal om het samenspel tussen personenbelasting en vennootschapsbelasting juist te hebben.”

Bovendien zijn de optimalisaties die een accountant kan doorvoeren in de vennootschap structuur véél ruimer.

Dexxter-gebruikers kunnen wel steeds hun accountant gratis toegang geven tot hun profiel als ze extra advies wensen. We bieden ook een ‘marktplaats’ aan waarbij we een ontmoetingsplaats hebben gecreëerd voor Dexxter-gebruikers die graag wat extra fiscaal advies willen & accountants die dat fiscaal advies willen geven.

De adviseurs die je daar kan terugvinden, zijn onafhankelijke accountancy-kantoren die het prima vinden dat een ondernemer zijn boekhouding in boekhoudprogramma Dexxter voert. Wanneer die ondernemers graag wat extra fiscaal advies krijgen, kunnen ze vervolgens betalend terugvallen op deze accountants.

Tot eind oktober 50% korting

“Sinds de lancering zijn er al heel wat features bijgekomen. Recent is de hele autofiscaliteit ook toegevoegd, de ondernemer geeft de gegevens van zijn wagen in en Dexxter berekent onmiddellijk de verworpen uitgaven,” gaat Thomas verder. “Binnenkort komt daar ook nog bankintegratie bij, we willen boekhouden echt zo eenvoudig en begrijpbaar mogelijk maken voor ondernemers met een eenmanszaak.”

Om de lancering kracht bij te zetten, werden vorige week de 1e 100 accounts voor hoofdberoepers gratis weggegeven. Na amper één dag waren die allemaal de deur uit. Omdat sommigen achter het net visten, werd meteen een tweede actie aangekondigd: heel de maand oktober kunnen hoofdberoepers met een eenmanszaak nog profiteren van 50% korting, als ze reageren op deze LinkedInpost.

“We merkten veel interesse bij verschillende doelgroepen, zoals stagiairs advocaten en architecten, niet btw-plichtige hulpverleners en heel wat freelancers.” Leuk om te zien dat er ook in deze doelgroep nood was aan een eenvoudig boekhoudprogramma om zelf de boekhouding in handen te nemen.

Finalist ‘Beloftevolle KMO van het jaar

Het gaat de jonge start-up momenteel voor de wind en dat is ook Unizo Antwerpen niet ontgaan. Daags na de lancering voor de hoofdberoepers, kregen ze te horen dat Unizo Antwerpen hen als finalist geselecteerd heeft voor ‘Beloftevolle KMO van het jaar’.


In de finale komen ze uit tegen twee andere Antwerpse start-ups en op 09/11/22 kennen we de winnaar

Wil je graag boekhoudprogramma Dexxter ontdekken?

Dat kan via Dexxter waarbij je altijd gebruik kan maken van onze 30 dagen gratis proefperiode. Zo heb jij tijd genoeg om al onze functionaliteiten te ontdekken. Bij het aanmaken van je profiel maak je een keuze tussen: student-ondernemer, zelfstandige in bijberoep of -sinds kort- zelfstandige in hoofdberoep.

Zo kom je steeds in een aangepast profiel, aangepast aan wie jij bent én wat jij doet! Want daar staat boekhoudprogramma Dexxter voor, eenvoudige begrippen, een duidelijke interface én vooral aangepast aan wie jij bent!

Heb je nog specifieke vragen? Dat is perfect normaal, veel van je collega ondernemers trouwens!

Net daarom hebben we in Dexxter ook een community gebouwd. Zo gaan we wat ruimer dan een boekhoudprogramma, maar creëren we ook een gemeenschap. Dat is een plaats in de applicatie waar ondernemers vragen kunnen stellen en antwoorden kunnen krijgen van andere ondernemers, samen sparren om zo tot oplossingen te komen.

Daarnaast hebben we ook een leercentrum ter beschikking Dexxter, boordevol content, video’s, cursussen …

 

Team Dexxter 1
v.l.n.r. Robbe Claessens, Giel Thomas, Stan De Pauw

Artikel delen

Artikel delen

Begrijpbaar en betaalbaar zélf boekhouden

Zelf boekhouden hoeft niet moeilijk te zijn. Op voorwaarde dat je alle tools aangereikt krijgt. Met Dexxter krijg je alles in 1 platform.

Hét boekhoudplatform voor Belgische eenmanszaken

Alles wat je nodig hebt om als eenmanszaak je boekhouding zelf te doen binnen handbereik. Geen boekhouder nodig dus, maar het kan ook met boekhouder.

Pijl 1 - geel