Mag je Spotify, Apple Music, … in je boekhouding stoppen?

Spotify inbrengen als een uitgave in de boekhouding.
Inhoudstabel

Kan je je beter concentreren met wat muziek op de achtergrond? Brengt muziek het creatieve naar boven tijdens je opdrachten als zelfstandige?

Gelukkig is het mogelijk om je abonnementen op muziekstreamingservices in te brengen als een uitgave in jouw boekhouding. Je Netflixabonnement inbrengen zal daarentegen moeilijker liggen, tenzij je ook hiervoor een beroepsmatige reden hebt uiteraard.

Let wel op, want vaak is het bij deze uitgaven zo dat je ze zowel privé als beroepsmatig zal gebruiken. Je Spotify zal met andere woorden opstaan tijdens een gezellige avond met familie of vrienden, maar evengoed als je ’s avonds nog even wat administratie aan het afhandelen bent voor je zelfstandige activiteit.

Zo’n gemend gebruik moet je ook aangeven in je boekhouding via het percentage beroepsmatig gebruik. Moeilijke oefening om de verhouding privé/beroepsmatig in te schatten voor dergelijke uitgaven, maar probeer voor jezelf gewoon een eerlijke inschatting te maken.

Het aantal dagen dat je met je zelfstandige activiteit bezig bent op weekbasis kan daarbij als vuistregel dienen om het professioneel gebruik in te schatten. Ben je gemiddeld twee dagen per week met je zelfstandige activiteit bezig, dan kom je op 2/7 beroepsmatig gebruik uit, wat afgerond 30% maakt.

Inhoudstabel
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
E-mail

Neem zelf je administratie in handen.

Je kan nog steeds kiezen voor een boekhouder. Dankzij het gratis kijkaccount kan die zich volledig focussen op het geven gericht advies om jou te helpen groeien!

Relaxe ondernemer