Dexxter lanceert 1e online cursus boekhouden in België

Cursus boekhouden
Inhoudstabel

Meer en meer ondernemers nemen hun boekhouding zelf in handen. Dexxter speelt al een tijdje in op deze trend met hun boekhoudsoftware waarin eenmanszaken eenvoudig zelf hun boekhouding kunnen voeren.

De applicatie wordt nu aangevuld met een gratis online cursus boekhouden voor eenmanszaken. De eerste in België volgens Giel Thomas, CEO van Dexxter en voormalig boekhouder. 

De applicatie is gemaakt voor ondernemers zonder enige boekhoudkundige voorkennis! Ook zij kunnen via Dexxter de boekhouding van hun eenmanszaak zelf in handen nemen. Aangevuld met de cursus kunnen ondernemers tot handige inzichten komen over hun boekhouding!

Boekhouding in mensentaal

“Toen ik vroeger nog een boekhoudkantoor had, merkte ik op dat ik een groot deel van de tijd steeds op dezelfde vragen van ondernemers aan het antwoorden was. Ook tijdens de lancering van Dexxter kwamen deze vragen terug. Daarom besloot ik me voor de camera te zetten en alles wat je moet weten over de boekhouding van een eenmanszaak uit te leggen.”

De gratis cursus bestaat enerzijds over een videoreeks op Udemy, een platform dat online cursussen aanbiedt. De reeks bestaat uit een verzameling van korte video’s. In elke video wordt een ander boekhoudkundig aspect eenvoudig uitgelegd. In totaal zijn de video’s goed voor een twee uur durende introductie tot de boekhouding van een eenmanszaak.

Deze videocursus kan je gratis bekijken op Udemy, ontdek hieronder alvast een introductie!

 

Thumbnail Udemy

Anderzijds hebben we in Dexxter ook een uitgeschreven snelcursus voor de (startende) ondernemer. Daarin tackelen we allerlei basisbegrippen zoals: een verkoopfactuur aanmaken, een uitgave inboeken, hoe werkt personenbelasting, wat zijn sociale bijdragen ..

Al deze informatie kan je terugvinden in het leercentrum van Dexxter. Alles wat je hoeft te doen is een (proef)account aanmaken via Dexxter, vervolgens kan je via het leercentrum (hoedje rechts bovenaan in de applicatie) aan de slag als je zoekt op het woord ‘cursus’.

De eerste online cursus over boekhouden in België

“Op Nederlandse websites vind je verschillende van dit soort cursussen, maar we verbaasden ons erover dat gelijkaardig videomateriaal nog niet bestond over de Belgische fiscale wetgeving van een eenmanszaak,” gaat Giel verder.

Dexxter houdt het echter niet bij de video’s alleen. Zoals hierboven reeds vermeld, maakte het founderstrio ook een geschreven startersgids speciaal voor eenmanszaken.

Zowel voor btw-plichtige als btw-vrijgestelde werd een exemplaar voorzien.

“We hebben de cursussen zo laagdrempelig mogelijk proberen te maken. Om zeker te zijn dat alles duidelijk was, werd de eindredactie verzorgd door één van onze klanten die ook copywriter is als student-ondernemer.”

Van opstart tot boekhouding

Wie interesse heeft in de cursus, mag zich verwachten aan antwoorden op o.a. volgende vragen.

  • Hoe start je een eenmanszaak?
  • Wat betekenen basisbegrippen zoals omzet, kosten en winst?
  • Hoe houd je correct je inkomsten en uitgaven bij?
  • Met welke belastingen moet je rekening houden?
  • Hoe maak je een correcte offerte en factuur?
  • Hoe kan ik zelf mijn boekhouding doen in Dexxter?

Bekijk hem gratis op Udemy.

Wil je graag Dexxter ontdekken?

Dexxter is een online boekhoudprogramma voor eenmanszaken. Robbe Claessens, Stan De Pauw en Giel Thomas merkten op dat er meer en meer kleine ondernemers opstarten, maar dat er ook minder en minder boekhouders zijn.

De oplossing is Dexxter, waarbij je als ondernemer met een eenmanszaak de boekhouding van A tot Z zelf in handen kan nemen? Je kan altijd gebruik kan maken van onze 30 dagen gratis proefperiode. Zo heb jij tijd genoeg om al onze functionaliteiten te ontdekken, waaronder ook de cursussen via het leercentrum.

Heb je nog specifieke vragen? Dat is perfect normaal, veel van je concullega’s trouwens!

Net daarom hebben we in Dexxter ook een community gebouwd. Dat is een plaats in de applicatie waar ondernemers vragen kunnen stellen en antwoorden kunnen krijgen van andere ondernemers.

Ontdek of het iets voor jou is

Artikel delen

Artikel delen

Begrijpbaar en betaalbaar zélf boekhouden

Zelf boekhouden hoeft niet moeilijk te zijn. Op voorwaarde dat je alle tools aangereikt krijgt. Met Dexxter krijg je alles in 1 platform.

Hét boekhoudplatform voor Belgische eenmanszaken

Alles wat je nodig hebt om als eenmanszaak je boekhouding zelf te doen binnen handbereik. Geen boekhouder nodig dus, maar het kan ook met boekhouder.

Pijl 1 - geel