Community 🤼

Bonnetjes restaurant

TVO

Kan ik het bonnetje van een restaurant inboeken als kost als hier ook opstaat dat het “geen geldig btw-ticket” is?

Zo ja, hoe verwerk ik deze btw dan in de praktijk binnen Dexxter?

  • Bedankt voor je vraag Timothy!

    Een restaurantbezoek inboeken kan je zeker en vast ook op basis van een ticketje waarop staat “geen geldig btw-ticket”.

    Want als je spreekt over uitgaven voor je boekhouding “bewijzen”, dan moet je eigenlijk gewoon een document hebben om aan te tonen wat je hebt gekocht en wat het bedrag van de aankoop was. Ongeacht in welke “vorm” je dat bewijst, dat mag dus met een ticketje (waarop geen geldig btw-ticket staat), met een bonnetje, een factuur, … Zolang er maar opstaat wat je beroepsmatig hebt gekocht en wat het heeft gekost en die redenering telt dus evengoed voor je restaurantbezoek.

    Tip 1: Beroepsmatige restaurantkosten zijn voor 69% aftrekbaar als beroepskosten, de fiscus gaat er met andere woorden altijd vanuit dat er voor 31% privégebruik was. Ook al was je gaan eten met je grootste klant en heb je non-stop over zaken gepraat, toch kan je ook dan maar 69% beroepsgebruik aangeven van dat restaurantbezoek. No worries, die beperking van 69% beroepsgebruik hebben we in Dexxter standaard ingesteld bij de kostencategorie restaurantkosten, je kan je dus niet vergissen.

    Tip 2: Als je een uitgave ingeeft in Dexxter, kan je in de laatste stap een vrijblijvende notitie bijhouden. Voor een restaurantticket zou je daar bijvoorbeeld de naam en de beroepsmatige reden van je restaurantbezoek kunnen noteren. Zo moet je dat achteraf, moest je ooit fiscale controle hebben, niet meer gaan terugzoeken als een controleur de vraag zou stellen.

Delen

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

⚠️ deze antwoorden zijn niet altijd geverifieerd.

Stel je vraag in de community

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

Pijl 1 - geel

Helaas! Onze community is momenteel enkel toegankelijk voor mensen die een proefperiode op Dexxter starten