Community 🤼

Prijsaanduiding en boekhouding exclusieve producten

GDR

We zijn bezig met de oprichting van een winkeltje waar ook exclusieve producten aangeboden worden tussen de 300 en de 3000 euro (kan als kunst aanzien worden). Deze werden aangekocht als handelsgoederen en zo geboekt in Dexxter. Echter we zouden graag enkele stukken een tijdje niet te koop zetten en bijvoorbeeld 2-3 jaar in ons winkeltje als decoratiestuk laten staan. En ze dan pas verkopen.

Mogen deze gewoon als handelsgoed in de boekhouding blijven en ook in voorraad meegenomen worden tot asl we ze verkopen of moeten we ze als meubelstuk inboeken en afschrijven? In het laatste geval hoe maakt men dan de overgang in de boekhouding eens wel beschikbaar voor verkoop. Ook kan het zijn dat een stuk plots toch vroeger weg mag mits een goed bod. Dus eigenlijk is hij dan wel als handelsgoed beschikbaar en zit hij in voorraad.

Echter we zouden graag de exclusieve stukken niet prijzen in de winkel. Er zit onderhandelingsnarge op en het schrikt de klanten af. De betaalbaardere producten prijzen we wel. Maar de wet zegt dat alle producten in een winkel moeten duidelijk geprijsd zijn. Als we controle krijgen hierop dient ook boekhouding met onze intenties overeen te komen? Dat is eigenlijk de grondoorzaak van de vraag. We wensen de exclusievere producten niet te prijzen.

  • Dat is enerzijds wel een stevige vraag, anderzijds vrij hard in detail 🙂 Ik hoop dat iemand je verder kan helpen, ikzelf heb er totaal geen ervaring mee.

    Ik was wel aangetrokken tot de titel van de post, dus klikte even open. Met mijn reactie volg ik meteen ook als er iemand zou antwoorden 😉

    Véél succes!

    Frankie

  • Haha bedankt Frankie 🙂

Delen

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

⚠️ deze antwoorden zijn niet altijd geverifieerd.

Stel je vraag in de community

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

Pijl 1 - geel

Helaas! Onze community is momenteel enkel toegankelijk voor mensen die een proefperiode op Dexxter starten