Community 🤼

Facturatie aan jezelf

JDG

Mijn activiteit algemene verbouwingen, elektriciteit, sanitair – klussen. Ik heb zelf 2 huizen waar ik ook materiaal voor aankoop natuurlijk aan 21% en werken uitvoer, vervangen van een regenpomp bijvoorbeeld. Kan ik die 21% BTW inbrengen en recupereren? Ik kan mezelf toch geen factuur maken aan 6%?

 • Je zal inderdaad 21% btw kunnen recupereren en dan kunnen doorrekenen aan 6% btw, daar is niets mis mee. Maar je moet dan wel aan de voorwaarden voldoen om aan 6% te mogen factureren uiteraard.

  Maar het feit dat je 21% btw recupereert en 6% doorrekent, lijkt me geen probleem. Je gaat dat wel marktconform moeten doen, dus alsof je echt zelf een klant zou zijn van jezelf. Niet gewoon één op één de prijs exclusief btw doorrekenen, maar dan met 6% btw.

  Peter

 • Ik volg Peter, lijkt me te kloppen!

 • Ik denk wel dat je verwacht wordt van wat winst te nemen op de goederen die je verkoopt.

  Bijvoorbeeld

  aankoopfactuur: 100€+21€ btw

  verkoop aan jezelf: 100€+15€winst+6€ btw

  Je betaald als privepersoon evenveel maar recupereerd 15% via je zaak.

 • thx – allen. Was ik op dergelijke manier van plan.

 • Hey, ik ben wat laat met m’n reactie, maar vind ’t een interessant onderwerp! Factureren aan jezelf is dus perfect mogelijk, zelfs bij een eenmanszaak?

  Ik ben zelf elektricien en wil binnenkort bouwen (nieuwbouw). Zou het in mijn geval niet interessanter (doch wettelijk) zijn als ik mijn materialen aankoop via de groothandel (betere prijzen), maar dit niet ingeef in de boekhouding en dus gewoon met privégeld alles, incl 21% btw, betaal? Want indien ik het zou inboeken als handelsgoed en opnieuw zou verkopen aan mezelf, moet ik bovenop de btw nog winst tellen, waar ik achteraf belastingen op moet betalen en op het einde van de rit verlies zou maken…

  Wat denken jullie?

Delen

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

⚠️ deze antwoorden zijn niet altijd geverifieerd.

Stel je vraag in de community

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

Pijl 1 - geel

Helaas! Onze community is momenteel enkel toegankelijk voor mensen die een proefperiode op Dexxter starten