Community 🤼

Mag je beroepspercentage binnen kostencategorie nog aanpassen?

AO

Stel nu dat een bepaalde kostencategorie 75% heeft. Maar een bepaalde onkosten daaronder vind je eerder beroepsmatig voor 50%, mag je dit dan aanpassen in de onkosten zelf? Via Dexxter, heb ik gemerkt dat het kan. Maar ik vraag het toch liever want wie weet wordt daarop gecontroleerd en mag dat juist niet.

  • Sowieso mag dat wel hoor!:) Ik wil je geen advies geven over percentages, maar het aanpassen van een percentage voor toekomstige boekingen mag altijd.

    Er is geen universele waarheid van het percentage beroepsmatig (vandaar dat k er ook geen advies over wil geven), alleen maar inschattingen die je moet kunnen staven bij controle. Dus als je zelf het idee hebt dat 50% nauwkeuriger lijkt, zeker doen dan!

    Daar is ook geen automatische controle op of dergelijke. Enkel bij effectieve fiscale controle gaan ze in detail naar die percentages kijken en dan krijg je de kans om uit te leggen waarom je voor iets 50% hebt gekozen of 75%. Het is niet dat ze dat bij alles stellen, sommige zijn logisch 100% of 75% of 50%, enkel waar ze wat context missen of het oppervlakkig al als véél aanvoelt, ga je een vraagje over krijgen.

    Enfin, zo is het paar jaar terug bij mij toch verlopen 😉

  • Ja, maar als dat eenmalig is, moet je het mss niet in de kostencategorie doen?

    Je kan in een boeking zelf ook gwn het percentage aanpassen, dan is dat eenmalig voor die boeking. Dan blijft de kostencategorie op zich wel bewaard met dat origineel percentage.

  • Ja, zeker waar!

Delen

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

⚠️ deze antwoorden zijn niet altijd geverifieerd.

Stel je vraag in de community

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

Pijl 1 - geel

Helaas! Onze community is momenteel enkel toegankelijk voor mensen die een proefperiode op Dexxter starten