Stories  🎙️

Mensen helpen blijft een prioriteit

“Ik ben sociaal tolk voor de talen Nederlands-Dari en omgekeerd, en binnenkort hopelijk ook voor de taal Farsi. Ik werk met de verschillende Vlaamse tolkdiensten.  Als sociaal tolk word je ingeschakeld voor verschillende werkvelden, zoals ziekenhuizen, psychologen, scholen, OCMW’s, CLB, CAW en nog veel meer andere diensten die min of meer met migranten in contact komen. 

Ik ben voor allerlei soorten gesprekken opgeleid; emotionele gesprekken, moeilijke gesprekken qua terminologie, gesprekken die deontologisch moeilijker zijn, enzovoort. Als sociaal tolk zorg ik er ook voor dat alles vertrouwelijk en discreet blijft.

Omdat ik zelf op latere leeftijd Nederlands moest leren, weet ik dat dit geen gemakkelijke taal is. Daarom heb ik beslist om tolk te worden; om mensen die Nederlands niet machtig zijn (in nood) te helpen. Ik doe dit elke dag liever en liever!”

Ali Seena Omidi 2

Sociaal tolk én boekhouder

“Mijn avontuur als ondernemer verloopt gelukkig goed. Ik ben student-zelfstandige; naast sociaal tolk te zijn, studeer ik nog Accountancy-Fiscaliteit. Het is niet altijd gemakkelijk om naast mijn studie ook nog ondernemer te zijn, maar ik blijf mijn best doen. 

Dankzij Dexxter, dat voor mij qua boekhouding alles gemakkelijker en efficiënter heeft gemaakt, kan ik toch wel wat tijd vrijmaken om te ontspannen. Alles in Dexxter is namelijk super overzichtelijk, duidelijk en simpel uitgelegd. Maar ik ben vooral blij met hun customer service. Bij een vraag krijg ik binnen de 24 uur, en heel vaak zelfs sneller, een volledig, duidelijk en nuttig antwoord.

Mensen helpen blijft een prioriteit. Ik ben van plan om voor altijd sociaal tolk te blijven, maar wil daarnaast ook boekhouder worden. Daarmee kan ik mensen namelijk ook bijstaan!”

Ondernemen is een reis

“Mijn advies voor andere starters? Onthoud dat ondernemen een reis is; blijf gedreven, gepassioneerd over je visie en don’t give up!”

Artikel delen

Story delen

Ali Seena Omidi
sociaal tolk

Klant van Dexxter sinds:

01/07/2023

Ook zelf boekhouden met Dexxter?

Alles wat je nodig hebt om als eenmanszaak je boekhouding zelf te doen binnen handbereik. Geen boekhouder nodig dus, maar het kan ook met boekhouder.

Pijl 1 - geel