Stories  🎙️

Ik wil drempels wegwerken en van coaching en mentale ondersteuning een evidentie maken

“Vanuit het idee dat het zoeken naar individuele begeleiding en ondersteuning geen taboe mag zijn, werd Coachingpraktijk Evident begin 2023 geboren. Zorgen voor jezelf en voor jouw mentaal welzijn is zeer belangrijk. Ik wil drempels wegwerken en van coaching en mentale ondersteuning een evidentie maken. Soms kan iemand wel wat extra hulp gebruiken en die begeleiding wil ik bieden.

Via oplossingsgerichte coaching en mentale ondersteuning help ik mensen om op laagdrempelige wijze aan zichzelf te werken. Wil dit zeggen dat ik vragen analyseer en een pasklare oplossing aanreik? Neen, helemaal niet. De antwoorden zitten telkens ergens in de persoon zelf. Ik help hen door, op een procesmatige manier, die antwoorden en oplossingen naar boven te doen halen, zodat ze opnieuw naar zichzelf leren luisteren. Ook laat ik cliënten weer in beweging komen, soms letterlijk. 

Verder geef ik regelmatig ‘huiswerk’ mee of laat ik mijn klanten opdrachten doen. Zo help ik hen om duidelijkheid en klaarheid te scheppen. Soms gaan we fysiek aan de slag, dan weer creatief. Dit telkens op gestructureerde wijze, met een vleugje humor.”

Evelien Vanderstraeten 2

Een goede voorbereiding

“Ik had me ingelezen op de website van Acerta, en heb daar heel wat online webinars gevolgd ter ondersteuning van de opstart. Hierdoor verliep mijn opstart als ondernemer best vlot. Eens ik écht begon, kende de praktijk een rustige, maar aangename start.

Spijtig genoeg is het vinden van nieuwe klanten niet altijd even evident. Zo worstel ik ook met de vraag of ik content moet maken voor social media, bijvoorbeeld voor Facebook, Instagram of LinkedIn, ook al ervaar ik dat mensen die geen enkele link met me hebben, toch de praktijk vinden.”

Evelien Vanderstraeten 3

Eveliens tips voor starters

“Of ik advies heb voor andere starters? Zeker! Lees je zo veel mogelijk in, bevraag andere ondernemers en volg de gratis webinars van Acerta, Unizo … Wat je maar kan vinden, maar het is echt heel belangrijk om je te informeren!

Verder; verspil geen tijd aan het zoeken naar een boekhouder, maar start in plaats daarvan met Dexxter. De tool is handig, gebruiksvriendelijk, betrouwbaar en alles is heel duidelijk uitgelegd voor iemand die echt niets van boekhouden afweet. Door de uitleg in mensentaal die je bij elke rubriek kan terugvinden, voel ik me zeker over wat ik aan het doen ben. Ik onderneem hierdoor met kennis van zaken!”

Artikel delen

Story delen

Evelien Vanderstraeten
mental coach

Klant van Dexxter sinds:

01/02/2023

Ook zelf boekhouden met Dexxter?

Alles wat je nodig hebt om als eenmanszaak je boekhouding zelf te doen binnen handbereik. Geen boekhouder nodig dus, maar het kan ook met boekhouder.

Pijl 1 - geel