Stories  🎙️

Producer Aram Santy laat Ibe schitteren op Pukkelpop

De Belgische zanger Ibe stond gisteren in de Marquee van Pukkelpop. De winnaar van The Voice van Vlaanderen imponeerde meteen het publiek. Dexxter-gebruiker Aram Santy vertaalde zijn aankomende plaat naar een live versie en begeleidde Ibe zaterdag op keyboard en gitaar. Zondag stond Aram nog eens op het Pukkelpop-podium, deze keer met zijn eigen electropunk band Sweats. De producer is zich zo meer en meer aan het vestigen in de muziekscene in België.

Aram Santy studeerde net af in de richting muziekproductie aan het Conservatorium in Gent, als vervolg op zijn opleiding als Elektronisch Muzikant aan de PXL in Hasselt. Beide studies zet hij meteen ook in de praktijk om, en met succes. 

Als producer en mixing engineer vestigt hij zich stilaan in de Belgische alternatieve scene. Dat werd nog meer duidelijk toen hij in 2021 de assistent werd van Jasper Maekelberg (Faces on TV, Warhaus, Balthazar,…), waarbij hij meewerkte aan albums van Warhaus en Lander Gyselinck & Zwangere Guy.

Verder schrijft, producet en mixt hij voor verschillende artiesten. Patches, Sweats, Piffy, Cesar Quinn, Hoffman, het zijn maar een paar namen uit de lijst van zijn werk in de afgelopen jaren. VI.BE, het steunpunt voor artiesten en de muzieksector, ging op bezoek in zijn studio om te kijken hoe dat proces bij Patches er nu juist uit ziet. Die reportage kan je hier bekijken. 

Ook live kruipt hij bij enkele van deze projecten mee op het podium of staat hij achter de knoppen. Als voorprogramma van Intergalactic Lovers, Sylvie Kreusch en Klangstof kreeg hij met Patches de kans om in het clubcircuit van België en Nederland te staan, met Sweats sluit hij meerdere underground feestjes af en sinds kort vervoegt hij dus ook de liveband van The Voice van Vlaanderen-winnaar IBE.

Daarnaast wijkt hij heel af en toe nog van zijn vaste werk af. Muziek voor theater (ICQ van Jarne Van Loon), voor kortfilms (What Love Means van Ines Vansteenkiste-Muylle), voor reclame (commercial voor Payconiq) of voor radio (spots voor MNM) zorgen voor een goede variatie in zijn dagelijkse routine.

Wie meer van Aram’s werk wil leren kennen kan altijd op zijn site of Instagram terecht!

Artikel delen

Story delen

Aram Santy
Aram Santy
Producer, composer, mixing engineer

Klant van Dexxter sinds:

20/05/2021
🌐 https://aramsanty.tumblr.com/

Ook zelf boekhouden met Dexxter?

Alles wat je nodig hebt om als eenmanszaak je boekhouding zelf te doen binnen handbereik. Geen boekhouder nodig dus, maar het kan ook met boekhouder.

Pijl 1 - geel