Stories  🎙️

Een beeld zegt soms meer dan 1000 woorden

“Ik ben branding fotograaf, maar zie mezelf eerder als visueel storyteller. Een beeld zegt soms meer dan 1000 woorden en ik sluit me daar helemaal bij aan. Branding fotografie is meer dan wat foto’s nemen voor op de socials of voor je website, het is door middel van beeld duidelijk maken waar je als ondernemer of team voor staat. 

Hoe ik het verschil probeer te maken? Door andere ondernemers te tonen hoe belangrijk het is dat zij het verschil maken. Ik probeer hun USP’s in beeld te brengen op een unieke manier. Het feit dat ik altijd al een creatieve “out of the box”-denker ben geweest, helpt hierbij. Ik probeer namelijk de details te zien waar anderen niet op letten, om zo een juist algemeen beeld te schetsen dat dieper gaat.”

Mare Verbeiren 2

Oorspronkelijk een tassenbedrijf

“Hoe ik mijn onderneming startte? Ik ben oorspronkelijk gestart als ’tassenbedrijf’, waarbij ik zelf handtassen maakte en verkocht. Al gauw merkte ik dat ik het communicatieve aspect, dat bij het runnen van een bedrijf hoort, veel leuker vond dan het effectief maken van de tassen. 

Ik was al van jongs af aan zo nu en dan in periodes bezig met fotografie, maar zag het niet meteen als iets professioneels. Toen WITTEKOP de sprong maakte van tassenbedrijf naar social media management / marketing, wat ik destijds ook studeerde, kwam fotografie dan ook terug meer op de voorgrond. Ik had er geen opleiding voor gevolgd, maar merkte dat het iets was wat ik echt graag deed en waar ik ook wel goed in bleek te zijn. 

Intussen is WITTEKOP dus verder van social media naar branding fotografie geëvolueerd. Soms doe ik ook nog freelance marketing jobs, maar mijn focus ligt op branding shoots en creatieve portretten.”

Hobbelig parcours

“Mijn parcours was tot nu toe hobbelig en onzeker. WITTEKOP is een aantal keer van core business veranderd, maar de essentie is gebleven: storytelling voor andere ondernemers en de details op een creatieve manier aanpakken. Intussen ben ik wel een stuk zekerder van mijn zaak, mijn kunnen en mijn visie.”

Mare Verbeiren 3

Toekomstige parttime job

“Ik werk momenteel nog in loondienst bij Winwinner, maar idealiter kan ik deze job na een tijdje parttime doen en nog meer tijd spenderen aan het in beeld brengen van ondernemers. Ik zou ook enorm graag eens een fotoreportage brengen bij een artikel in een magazine zoals Knack, of de weekendbijlage bij De Standaard.”

Proberen, mislukken en opnieuw proberen

“Als je zelf een onderneming wil starten, zou ik als advies meegeven: gewoon starten, proberen, mislukken en opnieuw proberen. Geloof in wat je zelf wil doen, maar luister ook naar advies van experten. Durf mails sturen naar die experten met de vraag om eens te sparren. 

Ik had ook graag geweten dat het oké is om met je bedrijf mee te evolueren en zo nu en dan van richting te veranderen. Persoonlijk dacht ik in het begin namelijk dat ik alles al uitgeklaard moest hebben, wat me heeft afgeschrikt om ook effectief gewoon te springen.

Verder zou ik met volle overtuiging Dexxter aanraden. Dexxter is gemakkelijk, duidelijk en heeft een mooie prijs. Het herinnert mij aan belangrijke zaken en is een echte totaaloplossing. Grote fan hierzo!”

Artikel delen

Story delen

Mare Verbeiren
branding fotograaf

Klant van Dexxter sinds:

01/09/2022
🌐 https://wittekop.be/

Ook zelf boekhouden met Dexxter?

Alles wat je nodig hebt om als eenmanszaak je boekhouding zelf te doen binnen handbereik. Geen boekhouder nodig dus, maar het kan ook met boekhouder.

Pijl 1 - geel