Beroepskosten 🤑

Erelonen boekhouder aftrekbaar

boekhouder

Erelonen boekhouder aftrekbaar

De aftrekbaarheid hangt af van het beroepsmatig karakter

Wat valt onder erelonen boekhouder?

Erelonen boekhouder omvatten alle uitgaven die je hebt gemaakt voor boekhoudkundige diensten. Dit kan variëren van het inhuren van een boekhouder voor belastingaangiften tot financieel advies en administratieve ondersteuning. Deze kosten zijn noodzakelijk om je bedrijf financieel gezond te houden en om aan alle wettelijke verplichtingen te voldoen.

Voorbeelden van erelonen boekhouder voor eenmanszaken

  • Boekhoudkundige administratie: Inhuren van een boekhouder voor het bijhouden van je financiële administratie en het verwerken van boekhoudkundige gegevens.
  • Belastingaangiften: Kosten voor het opstellen en indienen van belastingaangiften, inclusief btw-aangiften en inkomstenbelasting.
  • Financieel advies: Inhuren van een boekhouder voor advies over financiële planning, .

Hoe erelonen boekhouder als beroepskost verwerken?

  1. Bewaar alle facturen en betalingsbewijzen: Verzamel alle bewijzen van de boekhoudkundige kosten en bewaar ze op een veilige plaats. Dit is cruciaal voor de boekhouding en belastingaangifte. Zorg ervoor dat je elke boekhoudkundige dienst duidelijk kunt verantwoorden met een factuur of betalingsbewijs.
  2. Registreer de uitgaven in je boekhoudsysteem: Noteer alle kosten voor boekhoudkundige diensten in je boekhoudsysteem onder de juiste categorie. Dit maakt het makkelijker om deze kosten af te trekken bij je belastingaangifte. Binnen Dexxter – de software om zelf je boekhouding te doen – is een specifieke kostencategorie voorzien voor erelonen van een boekhouder.

Delen

Erelonen boekhouder aftrekbaar

De aftrekbaarheid hangt af van het beroepsmatig karakter

Ook zelf boekhouden met Dexxter?

We zetten standaard kostencategorieën voor je klaar op basis van je statuut. Geef je uitgaven nadien snel en eenvoudig in.

Pijl 1 - geel