Stories  🎙️

Het idee om mijn eigen kinderschoenenwinkel te openen is ontstaan bij mijn eerste echte vakantiejob

“Vanaf augustus 2022 verkoop ik toffe, kwaliteitsvolle kinderschoenen van onder meer Ocra, Naturino, Angulus en Blundstone, waarbij ik veel belang hecht aan persoonlijke service. Een leuke extra bij LOU is dat de kinderen er zich ook kunnen amuseren: een photobooth, stapstenen, een tekenspiegel… het is er allemaal.

Het idee om mijn eigen kinderschoenenwinkel te openen is ontstaan bij mijn eerste echte vakantiejob in een kinderschoenenwinkel. Ik vond het namelijk altijd heel leuk om samen met de kindjes op zoek te gaan naar hun lievelingsschoen. 

Toen ik bij het BAAS-traject van Leuven geselecteerd werd voor verdere persoonlijke begeleiding, heb ik besloten om de sprong te wagen en er volledig voor te gaan. Het BAAS-traject is een project van de Stad Leuven dat jongeren tussen 18 en 28 jaar ondersteunt bij de uitwerking van hun eigen (business)idee.”

Julie Herelixka 2

Een eenmanszaak met uitdagingen

“Mijn parcours verliep tot nu toe redelijk volgens plan, hoewel er toch wel een paar uitdagingen zijn. Zo moet je continu veel zaken zelf uitzoeken, uitproberen en steeds proberen om leuke, nieuwe dingen te lanceren. Denk maar aan een toffe samenwerking of een klein event.”

LOU als gevestigde waarde

“Mijn doel? Dat LOU echt een gevestigde waarde wordt in Leuven. Ik hoop dat, wanneer mensen op zoek zijn naar kinderschoenen, ze dan meteen aan LOU denken. Daarnaast wil ik ook al de interne processen en systemen wat verder professionaliseren, zoals bijvoorbeeld het klantensysteem, het opvolgen van de verkopen en de voorraad.”

Julie Herelixka 3

Advies voor starters

“Mijn advies aan andere starters: laat je goed omringen! Bij het schrijven van je businessplan, je marketing, je communicatie… Je kan niet alles alleen. Ik raad ook aan om niet meteen heel grote kosten te maken. Ik heb bijvoorbeeld mijn inrichting vrij sober gehouden en niet meteen geïnvesteerd in dure meubels of decoratie. 

Qua boekhouding heb ik een tijdje alles zelf proberen doen. Mijn btw-aangifte deed ik ook zelf, maar dat gaf me wat te veel stress. Tot ik Dexxter ontdekte! Ik ben er heel tevreden over. Wat een groot voordeel is, is dat Dexxter véél goedkoper is dan een boekhouder. Ik heb een eenmanszaak in bijberoep, dus dan is Dexxter echt ideaal.

Mijn laatste tip is absoluut om marktonderzoek te doen. Zelf heb ik een te beperkt marktonderzoek gedaan waardoor ik pas na mijn eerste seizoen écht ontdekte waar mijn klanten naar op zoek zijn.”

Artikel delen

Story delen

Julie Herelixka
winkelier

Klant van Dexxter sinds:

01/01/2023
🌐 https://www.louleuven.be/

Ook zelf boekhouden met Dexxter?

Alles wat je nodig hebt om als eenmanszaak je boekhouding zelf te doen binnen handbereik. Geen boekhouder nodig dus, maar het kan ook met boekhouder.

Pijl 1 - geel