Het verschil tussen een boekhoudprogramma en digitale boekhouder, wat kies je?

Het verschil tussen een boekhoudprogramma en digitale boekhouder, wat kies je?
Inhoudstabel

Als ondernemer is het bijhouden van je boekhouding een belangrijk onderdeel van je bedrijfsvoering. Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen een boekhoudprogramma en een digitale boekhouder? In dit artikel zullen we deze twee termen onder de loep nemen en ontdekken hoe ze verschillen in functionaliteit, gebruiksgemak en kosten!

Wat is een boekhoudprogramma? 🔎

Een boekhoudprogramma, ook wel bekend als boekhoudsoftware of boekhoudpakket, is een softwaretoepassing die bedrijven gebruiken om hun financiële transacties te volgen en te beheren. Het kan worden gebruikt voor taken zoals het bijhouden van inkomsten en uitgaven, het berekenen van belastingen, het genereren van financiële rapporten en nog veel meer. Een goed boekhoudprogramma kan bedrijven helpen hun financiën nauwkeuriger en efficiënter te beheren, wat kan leiden tot betere financiële beslissingen.

Voordelen boekhoudprogramma ✅

Er zijn vele voordelen aan het gebruik van een boekhoudprogramma. Een van de grootste voordelen is dat het bedrijven helpt hun financiën nauwkeuriger en efficiënter te beheren. Dit kan leiden tot betere financiële beslissingen en een beter begrip van de financiële gezondheid van het bedrijf. Bovendien kan een boekhoudprogramma helpen bij het stroomlijnen van processen, het verminderen van fouten en het verbeteren van de productiviteit.

Hoe kies je het juiste boekhoudprogramma?

Het kiezen van het juiste boekhoudprogramma kan een uitdaging zijn, vooral als je nieuw bent in de wereld van de boekhouding. Er zijn een paar belangrijke factoren die je in overweging moet nemen bij het maken van je keuze.

1️⃣ Je moet nadenken over de grootte en aard van je bedrijf: Heb je enkelvoudige of dubbele boekhouding? Heb je personeel in dienst?

2️⃣ De kosten van het boekhoudprogramma: Is het betaalbaar?

3️⃣ De gebruiksvriendelijkheid: Is het platform begrijpbaar en toegankelijk?

4️⃣ De beschikbare ondersteuning van customer service.

Tips template 30

Heb je vragen over boekhouding?

Volg gerust een gratis webinar of gratis cursus.

Als klant kan je ook steeds gebruik maken van het leercentrum en onze customer service, je bent nooit alleen bij Dexxter!

Wat is een digitale boekhouder? 🔎

Een digitale boekhouder is een online platform waar je je financiële administratie kunt uitbesteden aan een team van professionele boekhouders. Het platform maakt gebruik van software om je administratie efficiënt en nauwkeurig te verwerken. Dit kan onder meer het beheren van facturen en bonnen, het bijhouden van klantinformatie en het plannen van afspraken omvatten.

Voordelen van een digitale boekhouder ✅

Een digitale boekhouder neemt een deel van het boekhoudkundige werk uit handen, waardoor jij meer tijd hebt om je te richten op de groei van je bedrijf. Het enige wat je hoeft te doen is je financiële documenten digitaal aanleveren via het platform, zoals facturen en bonnetjes. Het team van boekhouders zorgt vervolgens voor de verwerking en analyse van deze documenten, belastingaangiften en persoonlijk advies.

Vergelijking tussen boekhoudprogramma en digitale boekhouder

Een boekhoudprogramma is specifiek ontworpen om te helpen met jouw volledige boekhouding, onafhankelijk van een boekhouder. Het boekhoudprogramma van Dexxter, bevat geavanceerde functies om begrijpbaar & betaalbaar financiële analyses en rapportages uit te voeren voor jouw eenmanszaak.

Bij een digitale boekhouder, moet je een beperkte digitale administratie uitvoeren en doet jouw boekhouder de nodige belastingaangiftes zoals een btw-aangifte en personenbelasting.

Kies je voor boekhoudprogramma of digitale boekhouder? ⚖️

Het kiezen tussen een boekhoudprogramma en digitale boekhouder hangt grotendeels af van de specifieke behoeften van jouw bedrijf. Als je bedrijf complexe financiële behoeften heeft, dan is een boekhoudprogramma misschien de beste keuze. Verder moet je jezelf de vraag stellen of je bereid bent om gemiddeld €150/maand te betalen.

Aan de andere kant, als je bedrijf eenvoudige administratieve taken moet beheren en je op zoek bent naar een eenvoudige en gebruiksvriendelijke oplossing, dan kan een boekhoudprogramma een goede optie zijn. Het boekhoudplatform van Dexxter kost slechts €15/maand en je kan een gratis proefperiode uitproberen van 30 dagen!

Tips template 27

Tip:

Je kan Dexxter ook gebruiken in combinatie met supervisie van een boekhouder zodat je specifieke vragen kan stellen voor jouw eenmanszaak!

Artikel delen

Artikel delen

Begrijpbaar en betaalbaar zélf boekhouden

Zelf boekhouden hoeft niet moeilijk te zijn. Op voorwaarde dat je alle tools aangereikt krijgt. Met Dexxter krijg je alles in 1 platform.

Begrijpbaar en betaalbaar zélf boekhouden

Zelf boekhouden hoeft niet moeilijk te zijn. Op voorwaarde dat je alle tools aangereikt krijgt. Met Dexxter krijg je alles in 1 platform.

Pijl 1 - geel