Community 🤼

Voordelen en nadelen BTW-vrijstelling

Ik heb een vraag over btw-vrijstelling voor zelfstandigen in België. Ik ben net gestart met mijn eigen zaak en hoorde dat je als kleine zelfstandige btw-vrijstelling kunt aanvragen als je omzet onder een bepaald bedrag blijft. Ik ben benieuwd naar de voordelen hiervan. Of zijn er ook nadelen aan voorbonden?

 • Als zelfstandige in België kan het kiezen voor btw-vrijstelling enkele voordelen bieden, vooral als je een kleine onderneming hebt of net begint. Hier zijn de belangrijkste voordelen:

  1. Geen btw aanrekenen: Je hoeft geen btw aan je klanten door te rekenen. Dit kan aantrekkelijk zijn voor particulieren en kleinere bedrijven die geen btw kunnen terugvorderen.
  2. Minder administratieve rompslomp: Zonder btw-verplichtingen hoef je geen btw-aangiften in te dienen.
  3. Eenvoudigere facturen: Je facturen zijn eenvoudiger omdat je geen btw hoeft te vermelden.

  In België kun je kiezen voor btw-vrijstelling als je jaarlijkse omzet onder de €25.000 blijft (drempelbedrag kan variëren). Dit is vooral voordelig voor kleine zelfstandigen of bijberoepers die hun administratieve lasten willen beperken.

  Nadeel: Houd er echter rekening mee dat je geen btw kunt terugvorderen op aankopen, wat hogere kosten kan betekenen voor investeringen en materialen.

Delen

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

⚠️ deze antwoorden zijn niet altijd geverifieerd.

Stel je vraag in de community

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

Pijl 1 - geel

Helaas! Onze community is momenteel enkel toegankelijk voor mensen die een proefperiode op Dexxter starten