Community 🤼

Sociale bijdragen?

NB

Mijn bedrijf is van start gegaan op de 20e September maar bij het sociale bijdrage overzicht staat er dat ik nog 0 euro moet betalen. Dit is fout want ik heb al een factuur gekregen voor de sociale bijdragen van het vorige kwartaal. Ik vermoed dat dit een bug is door het feit dat ik pas met Dexxter ben beginnen werken in een nieuw kwartaal?

Alvast bedankt

 • Hallo,

  Dexxter kan jammer genoeg niet volledig automatisch weten of je sociale bijdragen hebt betaald of niet, dus daar kunnen we geen rekening mee houden.

  Wat er eigenlijk is gebeurd in het scherm sociale bijdragen is het volgende:

  Wij nemen daar je winst en gaan daar alle berekeningen op toepassen om je sociale bijdragen te berekenen. Eerst passen we daar het tarief van 20,5% op toe voor de sociale bijdragen (eerste lijntje onder ‘berekening sociale bijdragen’), daarna nog even de beheerskosten van je sociaal verzekeringsfonds erbij (tweede lijntje onder ‘berekening sociale bijdragen’).

  Dan komen we bij een totaal aan te betalen sociale bijdragen uit (dat bedrag kan je terugvinden in het derde lijntje) en we verrekenen wat je al hebt betaald aan sociale bijdragen (kan je ook terugvinden in het derde lijntje onder ‘berekening sociale bijdragen’).

  Maar!

  Wat je al hebt betaald aan sociale bijdragen: die gegevens halen wij uit wat je al hebt ingeboekt onder de uitgaven. Heb je het factuur van je sociale bijdragen al ingeboekt als een uitgave? Pas dan houden we rekening met dat bedrag in deze flow. Het is dus niet dat we rechtstreeks aan die gegevens kunnen.

  Conclusie

  Onder de module sociale bijdragen berekenen we dus wat je zou moeten (bij)betalen aan sociale bijdragen op basis van je actuele winst. Wat je al werkelijk hebt betaald aan sociale bijdragen, daar houden we ook rekening mee, maar pas vanaf je het factuur ervan hebt ingegeven via de uitgaven (=kostencategorie ‘sociale bijdragen’)

  Geef maar een seintje als we je nog verder kunnen helpen!

 • Beste

  Bedankt voor alle informatie!

  Het is nu duidelijk voor mij.

  Met vriendelijke groeten

  Nichola Bauwelinck

Delen

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

⚠️ deze antwoorden zijn niet altijd geverifieerd.

Stel je vraag in de community

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

Pijl 1 - geel

Helaas! Onze community is momenteel enkel toegankelijk voor mensen die een proefperiode op Dexxter starten