Community 🤼

Hotelkosten

NB

Voor werk dat ik voor een klant doe moet ik elke avond in Eindhoven werken. Omdat ik niet over een rijbewijs beschik moet ik daar dan bij een hotel blijven om dan ’s ochtends terug te reizen. Nu vraag ik elke week al wel om mijn BTW nummer op de factuur te zetten. Maar ik vroeg me af of ik het eigenlijk wel in kan geven in dit systeem en of ik ook de BTW kan recuperen (komt wel van Nederland).

Want als ik ” hotel ” of ” overnachting ” opzoek vind ik niks.

Alvast bedankt.

 • Je kan het sowieso wel ingeven in ons systeem! Want moest een bepaalde kostencategorie nog niet bestaan, kan je die altijd zelf nog aanmaken. Als je aan het zoeken bent naar een kostencategorie, kan je rechtsboven in dat scherm ‘maak nieuwe kostencategorie’ selecteren.

  Daar zou je bijvoorbeeld onder de hoofdcategorie ‘algemene kosten’ een nieuwe kostencategorie kunnen aanmaken met je overnachtingskosten.

  Bijkomend nog ter info: buitenlandse btw mag je nooit recupereren in een Belgische btw-aangifte. Je mag wel de Nederlandse btw die je niet mag recupereren, maar wel wordt aangerekend, mee opnemen als een kost. Maar dat zal Dexxter achterliggend automatisch juist doen, het enige wat je daarvoor dient te doen is het Nederlands hotel aan te maken als een leverancier, en vervolgens de correcte bedragen invullen bij exclusief en inclusief (ik ga er even vanuit dat je dus zelf btw-plichtig bent).

  Op het einde zal Dexxter je een waarschuwing geven dat exclusief en inclusief verschillend zijn, ondanks dat het een NL-leverancier is. Maar die foutboodschap mag je na het lezen ook gewoon dichtklikken. Dan zal vervolgens het hele bedrag (dus het bedrag inclusief NL btw) zoals het moet in je uitgaven terecht komen voor je boekhouding.

 • Beste

  Bedankt voor alle informatie!

  Het is nu duidelijk voor mij.

  Met vriendelijke groeten

  Nichola Bauwelinck

Delen

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

⚠️ deze antwoorden zijn niet altijd geverifieerd.

Stel je vraag in de community

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

Pijl 1 - geel

Helaas! Onze community is momenteel enkel toegankelijk voor mensen die een proefperiode op Dexxter starten