Community 🤼

Heb je als eenmanszaak een boekhouding nodig?

D V

Ik wil een eenmanszaak starten en vraag me af of ik een boekhouding moet bijhouden. Wat zijn de boekhoudkundige vereisten voor een eenmanszaak in België?

 • Ja, als eenmanszaak moet je zeker een boekhouding bijhouden. Echter kan je natuurlijk ook zelf je boekhouding uitvoeren via Dexxter en hoef je hier niet voor naar een boekhouder. In België zijn er enkele basisvereisten waaraan je moet voldoen:

  1. Eenvoudige Boekhouding: Je moet een eenvoudige boekhouding voeren als je jaaromzet minder dan €500.000 bedraagt. Dit houdt in dat je kasboek, bankboek, en aankoop- en verkoopdagboeken moet bijhouden.
  2. Dubbele Boekhouding: Als je jaaromzet hoger is dan €500.000, moet je een dubbele boekhouding voeren, wat uitgebreider en gedetailleerder is.
  3. Bewijsmateriaal: Bewaar alle facturen, bonnetjes en andere relevante documenten voor ten minste 7 jaar.
  4. BTW-Aangifte: Vergeet niet om regelmatig je BTW-aangifte te doen, afhankelijk van je omzet maandelijks of driemaandelijks.

  Het bijhouden van een goede boekhouding helpt je niet alleen bij het voldoen aan wettelijke vereisten, maar ook bij het beheren van je financiën en het nemen van geïnformeerde zakelijke beslissingen.

Delen

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

⚠️ deze antwoorden zijn niet altijd geverifieerd.

Stel je vraag in de community

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

Pijl 1 - geel

Helaas! Onze community is momenteel enkel toegankelijk voor mensen die een proefperiode op Dexxter starten