Community ­čĄ╝

Beroepsmatig aandeel afschrijving/investering

DVC

Ik zie niet direct hoe ik het percentage beroepsmatig aandeel voor een uitgave of afschrijving kan inbrengen.

Weet iemand waar ik dit kan terugvinden?

 • Hallo Davy,

  Bedankt voor je vraag!

  Als je naar de uitgaven gaat en daar een factuur gaat inboeken (via het submenu uitgaven), dan kan je daar stapsgewijs de “flow” doorlopen.

  In stap 4) kostencategorie├źn kan je kiezen voor een bepaalde categorie, ik neem even als voorbeeld “gsm & internetkosten”. Die staat bijvoorbeeld al standaard beperkt op 20% beroepsmatig. Maar als je een kostencategorie aan het kiezen bent, kan je daar onmiddellijk ook een wijziging aanbrengen aan beroepsmatige beperking (zie potloodje helemaal rechts).

  Zo pas je de hele kostencategorie aan, makkelijk als je in de toekomst altijd dat percentage wil gebruiken. Maar je kan ook evengoed in stap 4) kostencategorie├źn individueel het percentage aanpassen.

 • Kan het zijn dat dit (nog) niet mogelijk is bij een afschrijving?

  Ik heb mijn plug-in hybride ingebracht over de looptijd van het krediet (7j). Ik wil dit voor een bepaald percentage (bv. 25%) inbrengen voor mijn bijberoep.

 • Jawel hoor, ook daar kan je bij de kostencategorie├źn kiezen voor ‘investering’. Je kan dan ofwel de kostencategorie ‘investering’ in zijn geheel aanpassen via het potloodje helemaal rechts als je een kostencategorie kiest.

  Ofwel kan je eerst een kostencategorie kiezen (in dit geval investeringen) en eenmaal je de kostencategorie hebt geselecteerd en terug in de “flow” van het inboeken bent, enkel het beroepsmatig gebruik voor dat document aanpassen.

 • Ik wou even een screenshot toevoegen om te laten zien dat er bij mij (bij afschrijvingen) geen potloodje staat.

  Kan ik de screenshot op de een of de andere manier overmaken?

 • Stuur ons gerust een mailtje via info@dexxter.be met de screenshot, dan bekijken we het even.

  Maar ik heb alvast even bekeken en het potloodje lijkt me wel aanwezig te zijn. Als je een kostencategorie aan het kiezen bent (stap 4 in uitgaven), dan heb je in het keuzemenu van de kostencategorie├źn een potloodje staan (helemaal rechts).

  Daarnaast kan je natuurlijk ook altijd manueel aanpassen. Ook in stap 4 van de uitgaven kan je vlak onder de keuze van de kostencategorie nog het beroepsmatig percentage manueel aanpassen.

  Laat gerust weten, moest je deze opties toch niet zien. Via info@dexxter.be kan je ons ook altijd een screenshot doorsturen.

 • Kan ik een afschrijving/investering nog aanpassen. Als bv. het aandeel beroepsmatig gebruik ondertussen gedaald is. Ik denk aan mijn voertuig. Dat stond initieel op 20% beroepsmatig gebruik. Wat nu wat veel lijkt.

  M.v.g.

  Davy

Delen

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

ÔÜá´ŞĆ deze antwoorden zijn niet altijd geverifieerd.

Stel je vraag in de community

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

Pijl 1 - geel

Helaas! Onze community is momenteel enkel toegankelijk voor mensen die een proefperiode op Dexxter starten