Community 🤼

studentenkot als onkost?

BS

ik ben het laatste semester op kot gegaan om mijn eindwerk op de campus zelf te kunnen realiseren, aangezien dit technisch gezien onder opleiding zou vallen, zou dat in te dienen zijn als onkost? of zou de fiscus daar moeilijk over doen? of aan een verlaagd percentage bv 40%?

wie zou wat doen?

 • Volgens mij gaat dat niet mogen of echt voor een héél klein stukje. Zou me straf lijken als een student dat voor 40% ofzo zou mogen doen?

  Ik als bijberoeper mocht vroeger nog maar 25% van mijn huiskosten inbrengen :/

 • Bent ge dan nu geen bijberoeper meer ZB? Hoofdberoeper geworden? Of gestopt?

  40% lijkt me zowiezo veel ze.. Lees het artikel is in het leercentrum, beroepsmatig percentage ofzoiets is den titel. Daar spreken ze van aantal vierkante meters voort beroep.

  Als ge zo aan 40% komt, dan zal het wel kunnen, maar ik denk toch niet?

 • Ik ben ouder dan 25 en bij door acerta automatisch naar hoofdberoep gezet sinds mijn verjaardag, statuut student zelfstandige vervalt dan ook en idd qua bureau etc dat moogt ge aftrekken maar vroeg me af of een kot mee zou vallen onder opleiding. denk niet dat ik het ga wagen 😀

 • Bwaa, ik zou het er wel op wagen hoor om een deel van uw kot in te brengen, maar gewoon niet voor 40%. 25% beroepsmatig bijvoorbeeld, lijkt me wel fair.

  Maar ik zou het niet als “opleiding” inbrengen ze, maar als “huur”. Dat is de plaats waar ge woont, als ge daar ook uw beroep uitoefent, dan is dat reden genoeg om een stuk van die huur in te brengen.

  (Als het mag van uwe verhuurder natuurlijk, ff checken 😉 )

 • Zeker je kotbaas contacteren want dan valt dit voor hem onder professionele verhuur wat voor hem heel nadelig is. Mag dus niet zomaar.

 • Ik betaal mezelf maandelijks een forfaitaire onkostenvergoeding uit, hierin zit een forfaitair bedrag voor thuiskantoor. Voor jou misschien ook een elegante oplossing? Dit is momenteel €140,15 per maand voor het thuiskantoor. Google maar even.

Delen

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

⚠️ deze antwoorden zijn niet altijd geverifieerd.

Stel je vraag in de community

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

Pijl 1 - geel

Helaas! Onze community is momenteel enkel toegankelijk voor mensen die een proefperiode op Dexxter starten