Community 🤼

huurauto/deelauto in boekhouding

KDC

Ik heb geen auto, maar gebruik een deelauto.

  1. Hoe moet ik deze inboeken in dit systeem, want wanneer ik een parking wil inboeken, moet ik ook een bepaalde auto aanduiden.
  2. Bij Getaround, het systeem dat ik hiervoor gebruik, geven ze mij geen factuur, alleen een bonnetje, zonder BTW-aanduiding. Dit kunnen zij blijkbaar niet geven. Is dit een probleem voor mijn aangifte of de fiscale aftrekbaarheid van de deelauto?
  • Ja er moet altijd een auto zijn, dat is nu eenmaal zo. Als er geen auto gekend is, dan moet je eigenlijk worst case nemen. In autofiscaliteit wil dat zeggen 40% aftrekbaar.

    Dus dan zou je een auto kunnen aanmaken met naam “onbekende auto”. En dan diesel kiezen en de co2 op 300 zetten. Aankoopdatum en registratie zet je op 01/01/2023. Dan heb je eigenlijk een worst case auto ingegeven.

    Voor het tweede stuk van je vraag, een probleem voor btw te recupereren, dat wel. Je moet een factuur hebben om btw te recupereren. Als je enkel een bonnetje hebt, kan in je boekhouding, maar dan moet je de btw aftrek op 0% zetten in stap 4 vd uitgave.

    Groet, Els

Delen

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

⚠️ deze antwoorden zijn niet altijd geverifieerd.

Stel je vraag in de community

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

Pijl 1 - geel

Helaas! Onze community is momenteel enkel toegankelijk voor mensen die een proefperiode op Dexxter starten