Community 🤼

Gemend BTW plichtig met vrijstellingsregeling kleine onderneming

OVG

Ik ben gemengd btw plichtig (ik doe een activiteit in de financiële sector en ik werk als freelancer voor het testen van nieuwe software bij bedrijven). Ik geniet ook van de BTW vrijstellingsregeling voor kleine ondernemingen. In Dexter kan je kiezen voor 2 btw regimes: BTW plichtig of BTW vrijstellingsregeling voor kleine ondernemingen. Welke moet ik nu kiezen?

  • Hallo,

    Een combinatie van btw-statuten is momenteel nog niet mogelijk in Dexxter. Dat lijkt op het eerste zicht relatief eenvoudig qua combinatie, maar er komt behoorlijk wat bij kijken.

    Ik geef je wat inzicht in de aanpassingen die wij moeten doorvoeren, misschien kan het jou ook wat op weg zetten in je eigen zoektocht:

    • Wettelijk verplicht om een andere tekst te vermelden op verkoopfacturen voor niet btw-plichtige (artikel 44) en btw-vrijgestelde activiteiten.
    • Klanten die voor een artikel 44-activiteit een factuur van jou krijgen, mogen nooit op een klantenlisting komen. Klanten die voor een btw-vrijgestelde activiteit een factuur van jou krijgen, moeten (soms) wel op een klantenlisting komen.
    • Artikel 44 activiteiten komen nooit op een IC-listing (bij buitenlandse prestaties), buitenlandse activiteiten van btw-vrijgestelde kunnen (mogelijks) wel op een IC-listing komen.

    We willen in de toekomst de combinatie btw-vrijgesteld (omzet kleiner dan 25.000) en niet btw-plichtig (artikel 44) implementeren, maar vandaag kunnen wij de gemengde vorm dus nog niet aanbieden. Voorlopig is Dexxter dus nog niet in staat je de optimale ondersteuning te bieden voor je zelfstandige activiteit.

    Groeten,

    Je Dexxter-expert

Delen

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

⚠️ deze antwoorden zijn niet altijd geverifieerd.

Stel je vraag in de community

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

Pijl 1 - geel

Helaas! Onze community is momenteel enkel toegankelijk voor mensen die een proefperiode op Dexxter starten