Beroepskosten 🤑

Opstartkosten

Opstartkosten - Beroepskosten

Opstartkosten

Het beroepsmatig percentage is in dit geval steeds 100%.

Wat zijn opstartkosten?

Opstartkosten zijn de initiële uitgaven die een zelfstandige maakt bij het oprichten van een eigen zaak. Deze kosten zijn onvermijdelijk en zijn noodzakelijk om de onderneming wettelijk te registreren en operationeel te maken. Ze omvatten onder andere de kosten voor het inschrijven bij een erkend ondernemingsloket, zoals Xerius, Acerta, Liantis, Group S, Securex, en Partena.

Naast de registratiekosten kunnen opstartkosten ook advieskosten, juridische kosten, en kosten voor de opening van een zakelijke bankrekening omvatten.

Opstartkosten zijn 100% aftrekbaar

Een belangrijk voordeel van opstartkosten is dat ze 100% aftrekbaar zijn. Dit betekent dat de volledige som van deze kosten in mindering kan worden gebracht op de belastbare winst van de onderneming. Dit helpt om de initiële financiële lasten te verlichten en ondersteunt de startende ondernemer bij de opbouw van hun bedrijf.

Erkende Ondernemingsloketten

Voor de officiële registratie van je onderneming moet je je inschrijven bij een erkend ondernemingsloket. Enkele van de bekendste ondernemingsloketten in België zijn:

  • Xerius
  • Acerta
  • Liantis
  • Group S
  • Securex
  • Partena

Deze loketten zorgen ervoor dat je onderneming correct geregistreerd wordt bij de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO) en begeleiden je bij de administratieve formaliteiten die nodig zijn om wettelijk te kunnen starten.

Kosten voor opstart eenmanszaak

De kosten voor de registratie bij een ondernemingsloket bedragen doorgaans tussen de €100 en €200. Dit is afhankelijk van het specifieke loket en de diensten die zij aanbieden. Daarnaast kunnen er extra kosten zijn voor bijkomende diensten zoals adviesgesprekken of specifieke administratieve handelingen.

Delen

Opstartkosten

Het beroepsmatig percentage is in dit geval steeds 100%.

Ook zelf boekhouden met Dexxter?

We zetten standaard kostencategorieën voor je klaar op basis van je statuut. Geef je uitgaven nadien snel en eenvoudig in.

Pijl 1 - geel