Iets te vieren! Is de champagne fiscaal aftrekbaar voor de boekhouding?

champagne fiscaal aftrekbaar
Inhoudstabel

Het is belangrijk om als ondernemer ook af en toe stil te staan bij je successen en deze ook te vieren. Met champagne bijvoorbeeld ;). Maar mag de kost hiervan in de boekhouding van je eenmanszaak?

Het hangt ervan af!

Als er alcohol wordt geserveerd op een vrijdagavond als afsluiter van de week en je hebt personeelsleden: dan mag het.

Als er alcohol wordt geserveerd op een vrijdagavond als afsluiter van de week en je hebt geen personeelsleden: dan mag het niet.

Alcohol die alleen wordt genuttigd door de ondernemer, dat mag namelijk niet. Er moet een sociaal voordeel zijn en dat kan alleen ontstaan naar personeelsleden toe.

Bovendien moet je het gratis verstrekken aan de medewerkers. Wanneer je een werk-gerelateerd event (receptie, opendeur, …) organiseert, mag je deze kosten wel in je boekhouding stoppen. Ook als je geen personeel vast in dienst hebt.

Als het geen champagne maar Kidibull is (m.a.w. er zit geen alcohol in de drank), dan mag je die altijd inbrengen als die in werkcontext geconsumeerd wordt. Dus ook het water en de koffie die je eventueel aanbiedt aan medewerkers of andere stakeholders.

Schol! P.S.: drink je de champagne niet zelf op, maar doe je hem cadeau aan een zakenrelatie? Lees dan hier hoe je dat in je boekhouding stopt!

Inhoudstabel
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
E-mail

Neem zelf je administratie in handen.

Je kan nog steeds kiezen voor een boekhouder. Dankzij het gratis kijkaccount kan die zich volledig focussen op het geven gericht advies om jou te helpen groeien!

Relaxe ondernemer