Community 🤼

Wettelijke verplichte gegevens op een verkoopfactuur

ZG

Dag iedereen,

Dexxter maakt het makkelijk om facturen te schrijven waarop mijn gegevens staan: ondernemingsnummer, adres, vermelding vrijgesteld BTW, enz…

Toch vroeg ik me nog af of een factuur wettelijk gezien in orde is als er enkel de naam van een particuliere klant op staat.

Mijn klanten zijn bijna allemaal particulieren en ik schrijf iedereen direct een factuurtje dat ik direct meegeef i.p.v met daginkomsten te werken. Is de naam van de klant dan voldoende op de factuur?

Thanks!

 • Als de rest er deftif opstaat, lijkt het me van wel. Daarmee bedoel ik de omschrijving van je prestaties voor die particulier, wat je hebt gedaan dus.

  Ge zou zijn adres (dus van de klant) nog kunnen toevoegen, maar dat lijkt me zelfs geen verplichting. Niet zeker van, maar als ge vergelijkt met dagontvangsten en wat ge daar maar moet invullen 🙂

  Ik werk af en toe ook met dagontvangsten en dan moet ge eigenlijk quasi niet invullen. Vroeger deed ik dat in een papieren versie van de dagontvangsten en dan checkte mijn boekhouder dat, was toch altijd oké. Ondanks dat dat echt beperkt was qua omschrijving.

  Dus als ge dan een verkoopfactuur opmaakt aan een particulier (in vergelijking met dat ge eigenlijk ook dagontvangsten zou mogen gebruiken), dan lijkt me alles wat op een verkoopfactuur staat sowieso bonus (vanuit een controleur zijn standpunt hé).

  Maar benieuwd of er nog mensen ervaring mee hebben!

 • Hmmm ik zou misschien toch ind het adres van de persoon (klant) erop zetten. Het zal gn doodzonde zijn om dat niet te vermelden bij een particulier, maar dat lijkt me dan nog een aanvulling te zijn ind.

  Ik denk dat een controleur al blij is als je deftig omschrijft wat je hebt gedaan voor een particulier, de rest zal bonus zijn lijkt me ook

 • Dank aan beiden

Delen

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

⚠️ deze antwoorden zijn niet altijd geverifieerd.

Stel je vraag in de community

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

Pijl 1 - geel

Helaas! Onze community is momenteel enkel toegankelijk voor mensen die een proefperiode op Dexxter starten