Community 🤼

BTW kleine onderneming

JB

Hoi,

Ik heb een kleine onderneming (zelfstandige in bijberoep). Mijn BTW nummer is geactiveerd bij Acerta maar ik heb minder dan 25.OOO euro inkomsten per jaar. Moet ik dan wel of niet een kwartaalaangifte doen voor de BTW? Ik heb hier vanuit de fiscus geen bericht van gekregen maar in Dexxter lijkt het alsof ik dat wel moet doen.

Thanks!

  • Hallo,

    Dexxter gaat daar zelf geen check op doen, Dexxter controleert met andere woorden niet of je btw-vrijgesteld of btw-plichtig bent. We gaan zuiver verder op basis van hoe jij je account hebt ingesteld bij het opstarten.

    Blijkt je account achteraf gezien toch foutief ingesteld te zijn, dan kan je altijd nog switchen. Via de instelling -> algemeen, kan je kiezen voor btw-plichtig of btw-vrijgesteld. Even doorklikken op bijwerken en idealiter de pagina daarna even refreshen en dan staat je account aangepast.

    Bijkomend: het is niet zo dat de btw-vrijstelling automatisch wordt toegepast. Los van Dexxter dan, maar gewoon de btw-administratie zelf. Tijdens je opstart, die Acerta dan heeft afgerond, moet specifiek de vrijstelling worden aangevraagd. Dus het kan zijn dat je btw-vrijgesteld bent of misschien btw-plichtig, maar vraag dat gerust even na aan Acerta 🙂

Delen

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

⚠️ deze antwoorden zijn niet altijd geverifieerd.

Stel je vraag in de community

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

Pijl 1 - geel

Helaas! Onze community is momenteel enkel toegankelijk voor mensen die een proefperiode op Dexxter starten