Community 🤼

uitgaven aan aliexpress inbrengen

AD

Hoi!

Hoe breng je best een uitgave aan Aliexpress in? Je krijg hier geen factuur van, wel van paypal als je op die manier betaalt. Is het correct om de factuur van paypal als pdf bij te voegen? En is het mogelijk om aliexpress als leverancier in te vullen? Ik vind hier namelijk geen btw-nummer van. (omdat dit allemaal verschillende verkopers zijn?) Ik hoop een oplossing te vinden zodat ik niet verkoper per verkoper zou moeten ingeven.

Alvast bedankt!

 • Hallo,

  Hierbij even je vraag opgedeeld in twee stukjes:

  Hoe breng je best een uitgave aan Aliexpress in? Je krijg hier geen factuur van, wel van paypal als je op die manier betaalt. Is het correct om de factuur van paypal als pdf bij te voegen?

  Als je geen btw recupereert maar gewoon de kost in je boekhouding wil inbrengen, dan volstaat het eigenlijk altijd om “een document” in je boekhouding te hebben. Dat document hoeft niet altijd een mooi factuur te zijn, zolang het maar een document is waaruit blijkt wat je hebt gekocht.

  Dus zolang je een document kan inbrengen afkomstig van bijvoorbeeld paypal en daaruit blijkt in detail wat je hebt aangekocht, dan volstaat dat om de kost in te brengen.

  Gewoon ter informatie: als je btw wil recupereren op een uitgaven, dan moet je wel effectief een volledig correct, conform factuur hebben. De btw-administratie is met andere woorden iets strenger vooraleer ze btw recuperatie toelaten. Maar gezien je iets aankoopt van Aliexpress zal er geen btw op het document zitten, want btw is een Europees belastingsysteem. De landen buiten Europa kennen het concept btw niet (maar hebben er soms wel varianten van).

  En is het mogelijk om aliexpress als leverancier in te vullen? Ik vind hier namelijk geen btw-nummer van. (omdat dit allemaal verschillende verkopers zijn?) Ik hoop een oplossing te vinden zodat ik niet verkoper per verkoper zou moeten ingeven.

  Zeker en vast, je kan kiezen voor een leverancier buiten de EU (als je een nieuwe leverancier aanmaakt). We geven daar de optie om een ondernemingsnummer in te vullen, maar dat is een optioneel veld. Enkel de bedrijfsnaam is daar verplicht.

  Je zou dus inderdaad gewoon één keer de leverancier Aliexpress kunnen aanmaken en daar alles onder bundelen. Zo hou je het ook makkelijk voor jezelf.

  Hopelijk kan je daarmee verder, geef gerust nog even feedback als je vastloopt!

 • Ik heb hierbij nog een bijkomende vraag, als ik aliexpress facturen ingeef dan krijg ik de melding dat er geen btw aangerekend kan worden door buitenlandse leveranciers, nochtans zie ik hier een bedrag met en zonder btw op de factuur, hoe geef ik dit best in?

Delen

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

⚠️ deze antwoorden zijn niet altijd geverifieerd.

Stel je vraag in de community

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

Pijl 1 - geel

Helaas! Onze community is momenteel enkel toegankelijk voor mensen die een proefperiode op Dexxter starten