Community 🤼

Sponsoring inboeken

NDH

Hey,

Onlangs benaderden mensen uit Zweden mij met het verzoek om een video te maken met ons kunstaas voor roofvissen. Ze maken video’s van hoogwaardige kwaliteit en hebben een groot bereik. Ik vraag me af of het mogelijk is om deze samenwerking te registreren, zelfs als ik geen officieel document heb ontvangen voor de sponsoring. Moet ik zelf een document opstellen voor deze samenwerking?

  • Begrijp ik het goed dat jij hen betaald voor de video? Dan is dat reclame/marketing kosten, want zij maken publiciteit. Je kunt deze kosten voor 100% aftrekken.

  • Ik heb hen gratis producten opgestuurd. Maar heb hier voorlopig nog geen bewijs van. Ik weet niet echt hoe ik doet moet inboeken (zonder bewijs). Moet ik zelf een document opstellen of vraag ik dat aan de andere partij?

  • Je kunt ook sponsoren in natura (dus bv. door de gratis producten), dan is het nog steeds 100% aftrekbaar. Het document weet ik zelf ook niet helemaal zeker. Volgens mij wel, omdat je die dan als uitgave moet inboeken. Misschien kan iemand anders daarmee helpen?

  • ik volg dit ook even

  • Ik heb de oplossing gevonden: https://dexxter.be/aftrekbare-kosten-boekhouding-wat-heb-je-nodig/

    Het komt er op neer dat je zelf een documentje kunt maken met daarin: het bedrag, het bedrijf, wat de kost juist voor was. Vermeld duidelijk sponsoring en wat je in ruil kreeg.

  • Bedankt! @LD

Delen

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

⚠️ deze antwoorden zijn niet altijd geverifieerd.

Stel je vraag in de community

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

Pijl 1 - geel

Helaas! Onze community is momenteel enkel toegankelijk voor mensen die een proefperiode op Dexxter starten