Community 🤼

Reiskosten inbrengen

HR

Hallo!

Ik ben zelfstandig yogadocent en counselor. Ik ben op reis in Marokko om te surfen en aan yoga te doen. Elke weekdag volg ik dus een yogales. Dit enerzijds voor mijn eigen plezier, maar ik haal er ook inspiratie uit voor mijn eigen lessen. Kan ik (een deel van) de reis inbrengen als kost? Hoe bepaal ik welk deel, en mogen de vliegtickets daar ook bij?

 • Ja,
  Je moet zelf redeneren hoeveel van je reis zakelijk is en hoeveel persoonlijk. De vliegtickets mogen daar ook bij. Je kunt het bijvoorbeeld als een bijscholing yoga zien.

  Groetjes,
  Louise
  www.ticenits.be

 • Bedankt Louise,

  Ik redeneer nu dat de reis 15 procent zakelijk is, dan kan ik 15 procent van de vliegtickets en het verblijf inbrengen. Klopt dat op die manier?

  Groetjes,

  Hanne

 • Dag Hanne,

  Dat klopt inderdaad. De yogalessen zou ik zelf voor 90%-100% inbrengen omdat je deze als bijscholing yoga kunt zien. Het verblijf en vlucht kun je dan voor 15% inbrengen.

  Denk daarnaast gerust ook aan andere kosten. Koop jij een rugzak om die reis te maken? Wil je ook nog surflessen geven met je bedrijf later?

  Als jij in Marokko eens gaat eten met andere yoga instructoren, kan dit bijvoorbeeld een zakelijk diner zijn. Dan mag je die etentjes voor 69% (restaurantbezoek is standaard 69%) inbrengen.

  Groetjes,
  Louise
  www.ticenits.be

 • Heel erg bedankt voor de duidelijke uitleg!

 • Duidelijke uitleg inderdaad. Bijkomende vraag hierover: Ryanair maakt geen facturen voor reizen buiten Europa. Het enige wat je kan krijgen is een reisschema met daaronder de prijs. Hoe geef je dit dan in in de boekhouding?

  Groetjes,

  Pascal

Delen

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

⚠️ deze antwoorden zijn niet altijd geverifieerd.

Stel je vraag in de community

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

Pijl 1 - geel

Helaas! Onze community is momenteel enkel toegankelijk voor mensen die een proefperiode op Dexxter starten