Community 🤼

opleiding voor start als bijberoeper

ADM

hey,

ik heb in 2021 en 2022 een opleiding gevolgd tot yogadocent. Voorheen was ik als werknemer aan de slag in een compleet andere sector.

Ik ben pas in 2023 gestart in bijberoep, kan ik de kosten van deze opleiding nog inbrengen als uitgave? Is er ook een mogelijkheid om deze kosten over 2 of 3 jaar af te schrijven? Is er überhaupt iets mogelijk met deze toch wel behoorlijke kost 🙂

veel dank voor het advies.

 • Ik zou die toch in je kosten stoppen, zeker als het om wat geld ging. Je had geen yoga kunnen geven zonder die opleiding, dus lijkt me toch cruciaal.

  Voor de kosten lijkt me dat oké, voor de btw zal dat moeilijker zijn. Maar de kost is op zich al belangrijk wrs.

  En dan kan je eventueel investering boeken in 2023 en dan gaan afschrijven over 3 jaar bijvoorbeeld ja, dat lijkt me niet mis te zijn.

 • Beste,

  Bijkomend vraagje aan dexxter: je kan dus een opleiding afschrijven over meerdere jaren?

  Ben zelf pas in juli gestart in hoofdberoep, maar intussen nog een opleiding aan het volgen met een stevig prijskaartje… gezien mijn inkomsten lager liggen dan mijn uitgaven voor 2023 zal ik dus een negatieve belastbare basis hebben dit jaar. Als ik die opleiding kan afschrijven over meerder jaren kan ik volgende jaren ook nog genieten van een belastingaftrek. kan dit?

  Vriendelijke groeten en dank voor het advies!

 • Voor de zekerheid, omdat je zegt “aan Dexxter”. Ik ben niet van Dexxter hé, ik ben net als jij een gebruiker van Dexxter 🙂

  Ik zou zeggen dat je een opleiding kan afschrijven ja..

 • Hey, ik heb ook mijn yogaopleiding als investering over drie jaren afgeschreven. In 2022 gevolgd en in 2023 zelfst. activiteit opgestart. Het is wat dubieus en de wetgeving is niet 100% duidelijk hierover, maar in principe zou het moeten kunnen.

Delen

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

⚠️ deze antwoorden zijn niet altijd geverifieerd.

Stel je vraag in de community

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

Pijl 1 - geel

Helaas! Onze community is momenteel enkel toegankelijk voor mensen die een proefperiode op Dexxter starten