Community 🤼

Mollie inboeken

MDP

Dag iedereen

Hoe boeken jullie de bedragen van Mollie in? Bij dag ontvangsten? En gewoon het netto bedrag of hoe doen jullie dit? En welk bewijs steek je er bij. Doe je dat per dag of na een tijdje? Bv 1 keer per week of maand?

  • Ik gebruik daarvoor ind de dagontvangsten. Er staan hier in de community al wat vragen over dagontvangsten, moet je eens op zoeken.

    Maar vanuit mn eigen standpunt, ik geef het nettobedrag (de uitbetaling zeg maar) in de dagontvangsten. Wel elke dag, want zo moet het dan blijkbaar. Ik doe het nu niet elke dag om het aan te vullen, maar ik vul wel op dagbasis in (als dat nog duidelijk is :p). En ik verwijs altijd naar mijn webwinkel in de omschrijving.

  • stuurt mollie dan geen factuur met hun kosten? want dan zou je eigenlijk toch het bedrag moeten invullen dat de klant betaald? of hou je geen rekening met de factuur van mollie dan?

  • Jup, zo doe ik het ind. Ik hou enkel rekening met de uitbetaling (waar de kosten van Mollie al inzitten). Dus ik boek de uitbetaling als omzet en boek de aparte factuur van Mollie niet in.

  • Dat lijkt me toch een verkeerde manier van werken. De omzet is wat totaal wat de klant aan jou moet betalen, dat is dus inclusief transactiekosten, verzendkosten en dergelijke. Je kan de totale verkoopprijs inboeken bij je dagontvangsten op de dag van verkoop. De factuur van mollie boek je dan in als onkost zonder ze te betalen. Zoals jij te werk gaat doe je alsof mollie een klant van je is en zij de verkoop doen, maar dat is niet zo. Mollie levert een betalingsdienst voor jou.

Delen

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

⚠️ deze antwoorden zijn niet altijd geverifieerd.

Stel je vraag in de community

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

Pijl 1 - geel

Helaas! Onze community is momenteel enkel toegankelijk voor mensen die een proefperiode op Dexxter starten