Community 🤼

Deels beroepsgebruik van eigen of zakelijke rekening afschrijven

AD

Beste,

Indien het beroepsgebruik van een uitgave niet 100% is, moet dit bedrag dan van mijn persoonlijke of zakelijke rekening gehaald worden? Bijvoorbeeld mijn gsm-abonnement bestaat uit 50% privé en 50% zakelijke kosten, maar dit wordt van mijn privé rekening afgeschreven. Is dit een probleem?

Alvast bedankt

 

  • Ik deed vroeger mijn boekhouding via een boekhouder en toen was dat ook geen enkel probleem om gewoon alles via mijn zakelijke rekening te laten verlopen, zonder nadien te gaan compenseren (-> je 50% privé-gedeelte overschrijven van je privé rekening bedoel ik hiermee).

    Probeer wel altijd van je zakelijke rekening te betalen, moest je ooit fiscale controle hebben (die kans lijkt me klein, maar je weet nooit) dan kan je gewoon je zakelijke rekening tonen.

    In een eenmanszaak is het puur je aankopen en verkopen die van tel zijn voor de cijfers. Wat je doet op de bankrekening speelt toch geen rol, dus voor je plezier beginnen overschrijven om het privé gedeelte van sommige aankopen te compenseren, dat lijkt me wat gek 🙂

Delen

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

⚠️ deze antwoorden zijn niet altijd geverifieerd.

Stel je vraag in de community

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

Pijl 1 - geel

Helaas! Onze community is momenteel enkel toegankelijk voor mensen die een proefperiode op Dexxter starten