Community 🤼

Klantenlisting en historische facturen

KC

Hallo,

Ik voegde een aantal commissiefacturen toe in Dexxter via historische facturen aangezien het een self-billing factuur is (jullie hadden mij deze tip gegeven om het zo te doen).

Van 1 van deze “klanten” met Belgisch BTW nummer, ligt het bedrag boven de 250 per jaar. Ik moet deze klant dus opnemen in mijn klantenlisting.

Als ik ga kijken in het menu van Dexxter bij klantenlisting, dan staat deze klant daar echter niet tussen (“geen gegevens beschikbaar”). Dit is verwarrend aangezien ik zo over het hoofd kan zien dat ik ze wel degelijk moet toevoegen aan mijn jaarlijkse klantenlisting…

Kan ik deze commissiefacturen misschien beter inboeken via een gewone (nieuwe) verkoopfactuur (die ik dan niet opstuur naar de “klant”)? Als ik het zo doe, zouden ze toch moeten verschijnen bij de klantenlisting lijkt mij?

Of hebben jullie een andere oplossing?

Alvast bedankt!

 • Hallo,

  Giel van het Dexxter-team hier!

  De historische facturen (zowel voor facturen uit het verleden, maar evengoed voor je huidige facturen die je toch graag in een eigen pakket blijft maken) komen zeker en vast in de klantenlisting.

  De reden waarom de klant waarover jij het hebt niet in je klantenlisting is terecht gekomen, is omdat hij geen actief btw-nummer heeft. (Ben het zelf even gaan opzoeken via de btw-administratie). Hoe je zelf het btw-statuut van een klant controleert, kan je terugvinden via een video in ons leercentrum. Als je zoekt op “statuut”, kan je een video terugvinden over het opzoeken van iemand zijn btw-statuut.

  Maar de klant waarover je het hebt, heeft dus geen actief btw-nummer. Dexxter doet volledig automatisch achterliggend die check, vandaar dat hij niet op je klantenlisting staat.

  Groet!

 • Dankjewel Giel, ik had al een klein paniekske 😉

  Ik heb het zelf ook nog eens nagekeken via Intervat om het volledig te begrijpen. Jullie video is heel verhelderend!

Delen

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

⚠️ deze antwoorden zijn niet altijd geverifieerd.

Stel je vraag in de community

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

Pijl 1 - geel

Helaas! Onze community is momenteel enkel toegankelijk voor mensen die een proefperiode op Dexxter starten