Community 🤼

Factuur zonder BTW

AM

Ik ben student ondernemer en BTW vrijgesteld.

Ik heb een factuur ontvangen van bol.com voor het adverteren. Ik zie echter dat op de €15 kosten geen btw aangerekend is.

Moet ik hiervoor een speciale btw aangifte doen en alsnog deze btw voldoen,rechtstreeks aan de Belgische staat of boek ik dit gewoon in als kost van €15? (bol.com is een nederlands bedrijf)

 • Ik denk dat je inderdaad een bijzondere btw aangifte gaat moeten doen voor nog btw te betalen op die 15 euro. Je kan er een video over terugvinden in het leercentrum, over bijzondere btw aangifte (was vroeger ook btw vrijgesteld).

  Dat vind ik persoonlijk het stoeme aan btw vrijgesteld, vanaf je veel aankoopt in het buitenland zit je altijd met die bijzondere btw aangifte. Vandaar dat k ben overgestapt naar btw plichtig, het is toch amper meer werk en even gemakkelijk om te doen met Dexxter.

  Succes!

 • Vroeger heeft mn boekhouder gezegd dat dat voor mini bedragen niet moest (bijzondere btw aangifte hé)..

  Maar mss klopt dat niet helemaal, achteraf gezien deed hem nog wel dingen verkeerd moet k eerlijk bekennen 🙂

 • Bij sommige leverancier buiten België kan je aangeven dat je btw plichtig bent, dan rekenen ze wel btw aan en moet je geen bijzondere btw aangifte gaan doen.

 • Ik heb ook nog een factuur van meta voor het gebruiken van facebook ads ten belope van €37. (Buiten EU) Moet ik hiervoor ook een bijzondere btw aangifte doen? De bijzondere btw aangifte voor mijn europese leveranciers is ondertussen in orde

 • Van zodra je geen btw hebt betaald dien je een bijzondere btw aangifte te doen. Of je probeert te voorkomen dat er geen btw wordt aangerekend. Bij sommige firma’s kunnen ze je toch btw aanrekenen, bij andere gaat dat niet lukken. Ik vrees dat Facebook steeds facturen zonder btw zal sturen

 • Oké dus er is geen verschil of dit een Europees of niet Europees bedrijf is?

 • Niet Europese bedrijven zullen je sowieso geen btw kunnen aanrekenen. Want buiten Europa kennen ze geen btw, dat systeem bestaat daar niet.

  Dus das al makkelijk, enkel Europese bedrijven kunnen je dus (terecht of onterecht) btw aanrekenen.

Delen

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

⚠️ deze antwoorden zijn niet altijd geverifieerd.

Stel je vraag in de community

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

Pijl 1 - geel

Helaas! Onze community is momenteel enkel toegankelijk voor mensen die een proefperiode op Dexxter starten