Community 🤼

Factureren via Creative Shelter

JM

Ik stuur vanaf nu mijn facturen via Creative Shelter uit, om voordeel te halen uit de auteursrechten. Deze facturen heb ik zonder problemen kunnen uploaden op mijn Dexxter account. Nu vraag ik me echter af of alles nog wel klopt met name personenbelasting, sociale bijdrage, BTW aangifte, .. Is Dexxter is staat de juiste berekeningen te maken en kan ik mijn aangiftes via Dexxter blijven doen? Want in principe houdt Creative Shelter alles automatisch af, behalve de BTW.

  • Ik ben ook naar Creative Shelter aan het kijken. Is dit geen gewone factuur (met splitsing beroepskost/auteursrecht) en betalen ze je uit met aftrek van hun kost?

  • Ik zit met dezelfde vraag. Via Creative Shelter heb je overigens ook twee facturen. Degene die je factureert aan Creative Shelter met dus opsplitsing van auteursrecht en aftrek voorheffing auteursrecht. Dus een deel aan 6% en een deel aan 21%.
    En dan heb je nog een factuur die Creative Shelter naar de klant stuurt waarbij op het totale bedrag 21% berekend wordt. Dit zijn natuurlijk twee verschillende bedragen.
    De eerste factuur komt overeen met mijn eigen factuurnummering. De tweede factuur die Creative Shelter naar de klant stuurt wordt genummerd volgens de nummering van Creative Shelter.
    Het lijkt me dus dat ik de factuur met opsplitsing van BTW moet ingeven, maar het lukt me niet om dan de voorheffing voor het auteursrecht toe te voegen, waardoor het totaalbedrag niet klopt. (je kan blijkbaar geen minbedragen ingeven, behalve korting, maar de voorheffing op het auteursrecht wordt berekend op het bedrag incl BTW, dus dat gaat dan ook niet)

Delen

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

⚠️ deze antwoorden zijn niet altijd geverifieerd.

Stel je vraag in de community

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

Pijl 1 - geel

Helaas! Onze community is momenteel enkel toegankelijk voor mensen die een proefperiode op Dexxter starten