Community 🤼

facturen uit nederland

HS

Ik koop vaak producten aan in Nederland, daar zijn de facturen altijd opgemaakt zonder btw apart. Ze maken voor Belgische ondernemers geen andere facturen op, dit vroeg ik al meerdere keren.

Hoe geef je dit in in het boekhoudprogramma?

 • Ben je btw-plichtig of geen btw?

 • Dus ze hebben 0% btw toepgeast (btw verlegd)? Of wat bedoel je juist?

  Als je dan zelf btw vrijgesteld bent… Dan vraag je beter een factuur met btw op, als ze dat echt niet willen doen, moet je een bijzondere btw aangifte indienen.. Niet super moeilijk hoor, maar er zijn toch leuker dingen 😉

 • ik heb dezelfde vraag, ik krijg van een leverancier ook een factuur zonder btw (intracommuntaire levering zoals ze zeggen) als ik dit inboek met prijs inc en ex btw vul ik dan hetzelfde bedrag in, vervolgens melding dat ik onterecht een factuur zonder btw heb gekregen ?

 • Het hangt er wel wat van af wat je statuut is, btw-plichtig of btw-vrijgesteld.

  Btw-plichtig: terecht dat je Europese levrancier geen btw aanrekent, 0% btw dus. En dan moet je inboeken met exclusief en inclusief hetzelfde bedrag. Als dat niet het geval is, gaat Dexxter zelfs een melding geven, wel handig.

  Btw-vrijgesteld: ik ben zelf niet btw vrijgesteld, maar ik denk dat het dan net omgekeerd is. Je Europese leverancier moet net wel btw aanrekenen. Die buitenlandse leverancier kan niet de btw verleggen (dus met 0% btw werken) naar jou, want jij bent helemaal niet btw plichtig.

  Dus wrs (maar zoals gezegd, ik zie die invoervelden niet want ik ben wel btw plichtig) is het dan net omgekeerd in Dexxter? Met andere woorden als je dan exclusief en inclusief hetzelfde invult bij een Euroepse leverancier zal Dexxter net wel een melding geven? Om je te zeggen dat er wel btw moet zitten op die factuur?

  Maar soit, het begint bij je btw-statuut, welk statuut heb je juist?

Delen

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

⚠️ deze antwoorden zijn niet altijd geverifieerd.

Stel je vraag in de community

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

Pijl 1 - geel

Helaas! Onze community is momenteel enkel toegankelijk voor mensen die een proefperiode op Dexxter starten