Community 🤼

b-post

SV

Vroeger was ik btw-vrijgesteld en kreeg ik voor mijn pakketjes die ik verzond bij b-post een betaalbewijs. (Bij aanmaak van labels automatisch in mailbox) Een factuur konden ze niet geven omdat ik vrijgesteld was van btw.

Nu ik btw-plichtig ben, werk ik nog steeds op dezelfde manier, mijn btw-nr staat wel op mijn betalingsbewijs dat ik ontvang in mijn mails. Is iets meer werk want moet dit telkens opnieuw invoeren bij mijn uitgaven. Ik duid dan aan bij uitgaven zonder btw te hebben betaald.

Nu vroeg ik me af, of ik dit nu nog zo moet doen of contact moet opnemen met b-post voor toch een maandelijkse factuur te kunnen krijgen.

Het staat wel zo aangegeven in mijn b-post account om er een te bezorgen, maar krijg enkel de betaalbewijzen (uiteraard met mijn naam en btw-nummer maar zonder btw aangerekend)

Zijn deze betaalbewijzen nu ook nog toegelaten om deze te gebruiken bij mijn uitgaven nu ik btw-plichtig ben, zal dit aanvaard worden bij controle? Of vraag ik beter een factuur? Dan worden de verzendingskosten duurder, maar je kan dan wel de btw terugvorderen.

Delen

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

⚠️ deze antwoorden zijn niet altijd geverifieerd.

Stel je vraag in de community

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

Pijl 1 - geel

Helaas! Onze community is momenteel enkel toegankelijk voor mensen die een proefperiode op Dexxter starten