Beroepskosten 🤑

Verkeersbelasting voor je motorfiets

verkeersbelasting motor

Verkeersbelasting voor je motorfiets

De aftrekbaarheid hangt af van het beroepsmatig karakter

Verkeersbelasting voor Motorfietsen

Voor eenmanszaken die een motorfiets gebruiken voor zakelijke activiteiten, is de verkeersbelasting een onvermijdelijke en belangrijke uitgave. Of je nu een chauffeur, fotograaf of kunstenaar bent, de kosten voor verkeersbelasting kunnen als beroepskosten worden afgetrokken.

Wat valt onder verkeersbelasting voor een motorfiets?

De verkeersbelasting voor een motorfiets is de jaarlijkse belasting voor het gebruik van de motorfiets op de openbare weg. Dit kan een eigen motorfiets zijn, of een motorfiets die je huurt of least.

Aftrekbaarheid van verkeersbelasting voor motorfietsen

De verkeersbelasting voor een motorfiets kan als beroepskost worden afgetrokken, mits deze motorfiets wordt gebruikt voor zakelijke activiteiten. Hier zijn enkele belangrijke punten om in gedachten te houden:

  • Documentatie: Bewaar alle betalingsbewijzen en aanslagbiljetten van de verkeersbelasting. Dit is essentieel om aan te tonen dat deze uitgaven professioneel zijn.
  • Proportionaliteit: Als de motorfiets zowel voor zakelijke als privédoeleinden wordt gebruikt, bereken dan het zakelijke deel van de verkeersbelasting dat aftrekbaar is.
  • Accurate boekhouding: Zorg ervoor dat je boekhouding up-to-date is en dat je alle verkeersbelastingkosten nauwkeurig bijhoudt. Dit kan via Dexxter, waarbij je de verkeersbelasting van een motorfiets als een specifieke kostencategorie terugvindt.

Delen

Verkeersbelasting voor je motorfiets

De aftrekbaarheid hangt af van het beroepsmatig karakter

Ook zelf boekhouden met Dexxter?

We zetten standaard kostencategorieën voor je klaar op basis van je statuut. Geef je uitgaven nadien snel en eenvoudig in.

Pijl 1 - geel