Welke soorten auto leasing zijn er en welke kies je als zelfstandige?

Welke soorten auto leasing zijn er en welke kies je als zelfstandige?
Inhoudstabel

Hey daar, ondernemer! Ben je aan het nadenken om een auto te leasen voor je bedrijf, maar weet je niet zeker welke optie het beste bij jou past? No worries, in dit artikel gaan we in op de verschillende soorten auto leasing en helpen we je de juiste keuze te maken die past bij jouw onderneming.

Tips template 23

Tip:

Twijfel je nog over een auto leasing? Bekijk dan zeker ons artikel over de voor-en nadelen van leasen voor jouw eenmanszaak!

1️⃣ Financiële leasing

Laten we beginnen met financiële leasing. Dit is als het ware de “ik-wil-eigenaar-worden” optie. Met financiële leasing huur je een auto voor een langere periode en aan het einde van het contract heb je de mogelijkheid om de auto te kopen voor een vooraf bepaalde restwaarde. Het is alsof je de auto leent met een optie om het te houden als je er verliefd op wordt! ?

2️⃣ Operationele leasing

Operationele leasing is meer als het lenen van een auto voor een bepaalde periode zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de eigendom. Je betaalt een vast maandelijks bedrag en aan het einde van het contract lever je gewoon de sleutels in. Het is perfect als je van variëteit houdt en je niet gebonden wilt voelen aan één auto voor een lange tijd.

3️⃣ Shortlease

Stel je voor dat je de vrijheid hebt om een auto te leasen zonder langdurige verplichtingen. Dat is waar shortlease om de hoek komt kijken! Met shortlease kun je voor een kortere periode een auto leasen, meestal vanaf één maand. Dit is ideaal voor seizoensgebonden ondernemingen of als je gewoon niet zeker weet hoe lang je een auto nodig hebt. Flexibiliteit ten top!

Welke moet je kiezen? ?

Nu je een idee hebt van de verschillende soorten auto leasing, is de grote vraag: welke moet je kiezen? Het antwoord hangt af van jouw specifieke behoeften als zelfstandige. Overweeg factoren zoals budget, flexibiliteit en de behoefte aan eigendom bij het nemen van je beslissing.

Hopelijk heeft dit artikel je geholpen om een beter inzicht te krijgen in de wereld van auto leasing als zelfstandige. Als je nog vragen hebt, aarzel dan niet om ons een berichtje te sturen via het leercentrum!

Tips template 22

Tip:

Via Dexxter kan je in slechts een paar stappen jouw auto verwerken in de boekhouding! Probeer ons boekhoudplatform voor eenmanszaken uit via een gratis proefperiode!

Artikel delen

Artikel delen

Eenvoudig ingeven en beheren van je uitgaven

Optimaliseer je boekhouding en vergeet geen enkele uitgave. Foto’s van bonnetjes kan je zelfs inscannen via onze app.

Uitgaven beheren was nog nooit zo eenvoudig

Dexxter zorgt mee voor het goede beheer van je zaak. Zo sporen we automatisch foutjes op en geeft het platform automatisch advies. 

Pijl 1 - geel