Beroepskosten 🤑

Aftrekbaarheid verzekering personenwagen

verzekering personenwage

Aftrekbaarheid verzekering personenwagen

De aftrekbaarheid hangt af van het beroepsmatig karakter

Het verzekeren van een personenwagen is een noodzakelijke uitgave voor veel eenmanszaken. Of je nu een administratief expert, coach, marketeer, eventmanager, boekhouder, financieel expert, fotograaf, grafisch designer, therapeut, onderzoeker of wetenschapper, kunstenaar, verkoper, programmeur, copywriter, chauffeur of uitbater van een winkel bent, de kosten voor de verzekering van een personenwagen kunnen geheel of gedeeltelijk als beroepskosten worden afgetrokken. Laten we eens kijken hoe je deze kosten kunt beschouwen en verwerken als beroepskost in je boekhouding.

Wat valt onder verzekering personenwagen?

De verzekering van een personenwagen omvat alle uitgaven die je hebt gemaakt voor het verzekeren van een voertuig dat je gebruikt voor zakelijke doeleinden. Dit kan een eigen auto zijn, of een voertuig dat je huurt of least. Deze kosten zijn noodzakelijk om je te beschermen tegen financiële verliezen door schade of ongelukken.

Voorbeelden van verzekeringskosten voor personenwagens

  • Eigen voertuig: Kosten voor de verzekering van een eigen personenwagen die je gebruikt voor zakelijke activiteiten.
  • Huurvoertuig: Verzekeringskosten voor een gehuurd voertuig dat je tijdelijk gebruikt voor je bedrijfsactiviteiten.
  • Leasingvoertuig: Verzekeringskosten voor een geleasede personenwagen die je gebruikt voor zakelijke doeleinden.

Aftrekbaarheid van verzekeringskosten

De aftrekbaarheid van de kosten voor de verzekering van een personenwagen hangt af van je gebruik van het voertuig en je beroepsstatus. Dit is maximum 75%.

Verzekering personenwagen als aftrekbare beroepskost

Als je de kosten van de verzekering van je personenwagen in je boekhouding wil opnemen, zijn hier enkele belangrijke punten om in gedachten te houden:

  • Noodzakelijkheid: De kosten moeten noodzakelijk zijn voor je bedrijfsactiviteiten. Bijvoorbeeld, de verzekering van een personenwagen die je gebruikt om naar klanten te rijden, leveringen te doen of zakelijke afspraken bij te wonen, is een essentiële uitgave.
  • Documentatie: Bewaar alle polisdocumenten, facturen en betalingsbewijzen van de verzekeringskosten. Dit is essentieel om aan te tonen dat deze uitgaven professioneel zijn.
  • Accurate boekhouding: Zorg ervoor dat je boekhouding up-to-date is en dat je alle kosten nauwkeurig bijhoudt. Dit helpt bij belastingaangiften en geeft je een duidelijk overzicht van je bedrijfsuitgaven. Dexxter biedt een specifieke categorie aan voor de verzekering van personenwagens.

Delen

Aftrekbaarheid verzekering personenwagen

De aftrekbaarheid hangt af van het beroepsmatig karakter

Ook zelf boekhouden met Dexxter?

We zetten standaard kostencategorieën voor je klaar op basis van je statuut. Geef je uitgaven nadien snel en eenvoudig in.

Pijl 1 - geel