Beroepskosten 🤑

Verbruik elektriciteit & gas

elektriciteitsverbruik

Verbruik elektriciteit & gas

De aftrekbaarheid hangt af van het beroepsmatig karakter

Je elektriciteitsfactuur en gasfactuur als beroepskost

Het verbruik van elektriciteit en gas is een onvermijdelijke kostenpost voor eenmanszaken die een kantoorruimte, werkplaats of andere bedrijfsruimte gebruiken. De kosten voor elektriciteit en gas kunnen als beroepskosten worden afgetrokken.

Wat valt onder elektriciteit en gasverbruik?

Elektriciteit en gasverbruik omvat alle kosten voor het gebruik van elektriciteit en gas in je zakelijke activiteiten. Dit kan variëren van het verlichten van je kantoorruimte en het opladen van je laptop tot het verwarmen van je werkplaats en het aandrijven van apparatuur. Deze kosten zijn noodzakelijk om je bedrijfsruimte functioneel en comfortabel te houden.

Opletten! Als je een thuiskantoor hebt zal maar een deel van je elektriciteit -en gaskosten aftrekbaar zijn! Afhankelijk van de grootte van de werkruimte t.a.v. de gehele woning.

Elektriciteit en gas als aftrekbare beroepskost

De kosten voor elektriciteit en gas kunnen als professionele uitgave worden beschouwd en dus worden afgetrokken van je belastingen. Voor zelfstandigen en eenmanszaken zijn deze uitgaven vaak een vast onderdeel van de maandelijkse of jaarlijkse bedrijfskosten. Als je zelf je boekhouding voert via Dexxter kan je deze kosten gemakkelijk inboeken, zodat ze meegenomen worden in het berekenen van je jaarlijkse personenbelasting als zelfstandige.

Delen

Verbruik elektriciteit & gas

De aftrekbaarheid hangt af van het beroepsmatig karakter

Ook zelf boekhouden met Dexxter?

We zetten standaard kostencategorieën voor je klaar op basis van je statuut. Geef je uitgaven nadien snel en eenvoudig in.

Pijl 1 - geel