Community 🤼

Wat bij hoofdberoep?

SV

Hoi hoi, ik ben momenteel student-ondernemer maar vanaf september ga ik fulltime voor de zaak (geen tijd meer voor te studeren). Kan ik dan ook Dexxter blijven gebruiken?

  • Véél succes alvast met je switch naar hoofdberoep!

    We zijn niet “aangepast” aan een hoofdberoep, onze focus ligt op student-ondernemers en bijberoepers. Anderzijds:

    • Sociale bijdragen:

    Zolang je in een eenmanszaak zit, gaan je sociale bijdragen correct worden berekend in Dexxter. Als student-ondernemer loopt het allemaal wat anders met de sociale bijdragen, maar als ondernemer in bijberoep (in een eenmanszaak) is dat quasi identiek aan ondernemer in hoofdberoep (in een eenmanszaak).

    De ondergrens (dus wat je minimum per kwartaal moet betalen) van sociale bijdragen, dat verschilt tussen een bijberoep en een hoofdberoep. Maar de berekening op zich, die kent geen verschil of je nu een eenmanszaak hebt in bijberoep (een functie die Dexxter dus aanbiedt) of een eenmanszaak hebt in hoofdberoep.

    • Personenbelasting:

    Ook hier quasi dezelfde uitleg als bij de sociale bijdragen. We zijn er niet specifiek op aangepast, maar de berekening op zich kennen geen grote verschillen tussen een ondernemer in bijberoep (eenmanszaak) of een ondernemer in hoofdberoep (eenmanszaak).

    Vanuit een veiligheidsperspectief kunnen we je wel aanraden om als hoofdberoeper wel contact op te nemen met een boekhouder (vroeg of laat, vrijblijvend of stevig verbonden). Omdat hij of zij je ook aanvullend advies zal kunnen geven over zaken als bijvoorbeeld: extra pensioenopbouw als zelfstandige, verzekeringen (bij ziekte, gewaarborgd inkomen, ..), wanneer overstappen van eenmanszaak naar een vennootschap, etc.

Delen

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

⚠️ deze antwoorden zijn niet altijd geverifieerd.

Stel je vraag in de community

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

Pijl 1 - geel

Helaas! Onze community is momenteel enkel toegankelijk voor mensen die een proefperiode op Dexxter starten