Community 🤼

herinneringsmail openstaande factuur?

TB

Beste,

Wat is de huidige gang van zaken met betrekking tot het sturen van een herinnerinsgmail voor een openstaande factuur?

Wat is de wettelijke bepaling hieromtrent.

Persoonlijk geval heb ik voor de openstaande factuur met betaling volgende week een reminder gestuurd. Prive heb ik zelf al zo herinneringen gekregen als herinnering, dus volgens mij kan dit geen kwaad om te doen.

MVG

  • Ik stuur een herinnering twee werkdagen volgend op de vervaldatum. Dan ben ik zeker dat het geld niet nog onderweg is, maar de overschrijving wat op zich laat wachten..

    Ik weet niet dat er echt wetgeving is rond hoeveel herinneringen en wanneer je mag herinneren. Ik zou denken van niet, wel op wat je mag aanrekenen als extra kosten, maar de herinnering zelf denk ik niet.

    Ik heb voor mezelf wel altijd hetzelfde schema: eerste herinnering twee werkdagen volgend op vervaldatum. Als er dan niets volgt qua betaling binnen 5 werkdagen, bel ik de klant op.

    Maar ieder zijn manier denk ik 😉

  • Ik pik hier graag even op in, want wat doe je als de klant effectief x% moet bijbetalen wegens te laat? Maak je hier een nieuwe factuur van? Wat als deze dan weer te laat betaald wordt?

  • Nene geen nieuw factuur, goeie vraag wel. Vroeger deed mijn boekhouder dat via mijn bankrekeningen, als een klant uiteindelijk 103 euro betaalde (kzeg maar ff) en hij moest 100 euro betalen (dus 3 euro bijbetalen wegens te laat). Dan boekte mijn boekhouder 3 euro als extra omzet in, daar zit geen btw op (uitzondering dacht ik).

    Ge kunt mss via de rapporten -> begin resultatenrekening. Daar kunt ge manueel iets boeken voor kleine correcties (of effectief om je vorige boekhouding over te zetten). Maar voor een kleine correctie ook mogelijk, bijvoorbeeld dat stukske dat de klant dan extra heeft betaald. Dat gaat kloppen zo ze.

Delen

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

⚠️ deze antwoorden zijn niet altijd geverifieerd.

Stel je vraag in de community

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

Pijl 1 - geel

Helaas! Onze community is momenteel enkel toegankelijk voor mensen die een proefperiode op Dexxter starten