Community 🤼

Geen auto op zaak, mag ik kosten wel inbrengen?

NW

Ik heb geen auto op de zaak, maar prive wel een busje. Als fotograaf maak ik regelmatig verplaatsingen (met de fiets en auto) naar klanten, maar ook naar beurzen etc. De auto staat niet op naam van de zaak, wat eigenlijk ook nog niet de bedoeling is.

Nu is mijn vraag, kan ik de verplaatsingen die ik maak voor bovenvermelde zaken inbrengen als uitgaven? Als ik het goed begrijp zijn dit werkelijke kosten, maar hoe bereken ik die werkelijke kosten? Maar dus vooral, mag dat, zelfs als de auto op mijn privé naam staat en niet op de zaak?

  • Dat mag. Als je de facturen voor de gemaakte onkosten voor je wagen inboekt kan je aangeven hoeveel percentage beroepsmatig gebruik dit is. Dit is zo voor alle onkosten die je maakt. Best laat je hiervoor de facturen op je zaak zetten, zo recupereer he ook het gedeelte BTW.

  • Dank je voor het antwoord!

    Dus stel: Ik tank voor €100, dit betaal ik met mijn privérekening. 60% hiervan is voor een professionele verplaatsing, dus maak ik ene factuur op aan mezelf (van de zaak naar privépersoon?)? Of hoe moet ik dit zien?

  • Je tankt voor 100€. Vraagt daar een faktuur voor aan het tankstation met jou btw-gegevens, betaalt dat met je zakenrekening en brengt dat in onder Uitgaven in Dexxter kostencategorie Brandstof Personenwagen. Daar bepaal je hoeveel er voor beroepsdoeleinde(60% ?)is.

    Bekijk eerst eens al de video`s van Dexxter, die helpen je een heel eind op weg.

Delen

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

⚠️ deze antwoorden zijn niet altijd geverifieerd.

Stel je vraag in de community

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

Pijl 1 - geel

Helaas! Onze community is momenteel enkel toegankelijk voor mensen die een proefperiode op Dexxter starten