Hoe ga je aan de slag met je webshop & Dexxter?

Hoe ga je aan de slag met je webshop & Dexxter?
Inhoudstabel

Webshops beschikken vaak over een automatisch facturatiesysteem. Een klant doet een aankoop via jouw webshop en krijgt – automatisch gegenereerd door de webshop – een verkoopfactuur toegestuurd.

We leggen hier uit hoe je handig die facturen in je Dexxter-boekhouding stopt.

Uploaden in Dexxter ?

Via de module inkomsten > verkoopfacturen > factuur uploaden kan je zelf gemaakte verkoopfacturen uploaden in Dexxter. Vervolgens koppel je er alle gegevens aan die wij nodig hebben voor je boekhouding en zit alles netjes in Dexxter.

Dagontvangsten

Als je veel verkoopt aan particuliere klanten (geen bedrijven/zelfstandigen), kan je ervoor kiezen om je inkomsten via de dagontvangsten in Dexxter te stoppen. Daar vermeld je de totale omzet per dag, waarbij je in de omschrijving verwijst naar de webshop. Dat is wat minder werk, je moet de facturen van je webshop dan wel ergens bijhouden voor wanneer de fiscus meer details wil over de verkopen.

Opgelet, gebruik de dagontvangsten enkel voor de verkoop aan particuliere klanten! Voor btw-plichtige klanten moet je een factuur maken/uploaden in Dexxter (zie punt 1).

Een koppeling tussen je webshop & Dexxter ♾️

Niets zo gemakkelijk als wanneer alle verkoopfacturen van je webshop ook volledig automatisch in je Dexxter-boekhouding terecht komen.

We werken er hard aan om deze toepassing binnenkort aan te bieden!

Artikel delen

Artikel delen

Begrijpbaar en betaalbaar zélf boekhouden

Zelf boekhouden hoeft niet moeilijk te zijn. Op voorwaarde dat je alle tools aangereikt krijgt. Met Dexxter krijg je alles in 1 platform.

Hét boekhoudplatform voor Belgische eenmanszaken

Alles wat je nodig hebt om als eenmanszaak je boekhouding zelf te doen binnen handbereik. Geen boekhouder nodig dus, maar het kan ook met boekhouder.

Pijl 1 - geel