Community 🤼

Wat moet ik doen met een factuur uit NL met 0%btw ?

BV

Ik heb een factuur ontvangen van een online cursus uit NL. hierop staat dat er 0% btw is berekend. op de factuur wordt ook het volgende vermeld: Btw niet toegepast op basis van artikel 138, lid 1, Richtlijn 2006/112

Wat moet ik doen met deze factuur? in mijn uitgave steken of niet?

Alvast bedankt.

  • Maakt een verschil of jij zelf btw-plichtig bent of btw-vrijgesteld.

    Maar gezien je er wat “bang” (srry voor het overdrijven ;)) van bent, ben je vermoedelijk btw vrij? Niet 100% in thuis, maar dan denk ik dat je best een nieuw factuur vraagt waarop ze wel gwn hun lokaal btw tarief toepassen. Eigenlijk moet die NL firma doen alsof jij een particulier bent, dan zit het direct goed. Als ze je ondernemingsnummer niet op hun factuur zetten, kan geen kwaad hoor, dat document mag nog in je boekhouding.

  • Maar dus stel dat ik een voorwerp koop uit NL en ze sturen mij een factuur met 0% BTW op, dan kan ik als BTW-plichtige geen BTW inbrengen voor dit goed? Dan koop ik in feite beter in België zelf?

  • Op mijn factuur(uit NL) staat enkel het bedrag inclusief btw vermeld, maar er staat nergens een btw% vermeld. Er wordt ook geen btw verlegd. Dus concreet: ik heb 400 euro, inclusief btw, betaald maar op de factuur wordt enkel het bedrag van 400 euro vermeld. Niets over btw.

    Boek ik deze factuur als kost?

Delen

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

⚠️ deze antwoorden zijn niet altijd geverifieerd.

Stel je vraag in de community

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

Pijl 1 - geel

Helaas! Onze community is momenteel enkel toegankelijk voor mensen die een proefperiode op Dexxter starten