Community 🤼

Tweedehandsgoederen kopen en verkopen

LVE

Beste

Ik heb twee vragen in verband met het aankopen en verkopen van tweedehands goederen. Ik koop op rommelmarkten tweedehands accessoires aan en verkoop deze aan particulieren.

 1. Wanneer ik deze goederen aankoop krijg ik natuurlijk geen factuur of bewijsje mee. Is het mogelijk om deze kosten toch in te boeken? Want op het filmpje wordt er steeds een bewijsje toegevoegd.

 2. Ik heb gelezen dat wanneer ik deze goederen verkoop, ik mijn btw moet bereken op mijn winst en niet op mijn omzet aangezien het gaat om tweedehandsgoederen. Ik heb jullie video van dagontvangsten bekeken en deze was zeer nuttig, maar ik vraag me af hoe ik de btw op deze goederen in Dexter het beste kan ingeven.

Alvast bedank!

Vriendelijke groeten

 • Hey,

  Je kunt gerust zelf een bewijsje maken, het betalingsbewijs is niet genoeg. Maak een template in word en zorg dat het volgende erop staat: de namen van de koper en verkoper, de omschrijving van het materiaal en de prijs, de datum en beide handtekeningen.
  Via de Dexxter app kun je dan een foto trekken van het bewijsje dan komt hij onmiddellijk tussen de uitgaves. Ik zou zelf een leverancier aanmaken “Particulier Rommelmarkt” dan hoef je niet steeds opnieuw alle ‘leveranciers’gegevens in je boekhouding te steken voor kleine uitgaves.

  Over vraag 2 vond ik inderdaad bronnen terug die hetzelfde beweren: https://financien.belgium.be/nl/ondernemingen/btw/btw-plicht/regeling_van_belastingheffing_over_de_marge#q4 Hoe je het precies doet ik Dexxter weet ik niet, ik zou via de Support technische hulp hierbij vragen.

  Groetjes,
  Louise

  www.ticenits.be

   

Delen

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

⚠️ deze antwoorden zijn niet altijd geverifieerd.

Stel je vraag in de community

Stel je vraag aan de Dexxter-community met meer dan 10.000+ eenmanszaken & geverifieerde Dexxter-experts.

Pijl 1 - geel

Helaas! Onze community is momenteel enkel toegankelijk voor mensen die een proefperiode op Dexxter starten